Η AS Company προχωρά το project στην Ελούντα

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Η εταιρεία ετοιμάζει ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών

Κανονικά προχωρά το τουριστικό project στην Ελούντα από την AS Company επένδυση που ανέρχεται στα €3 εκατ. Η εταιρεία του Στράτου Ανδρεάδη, έχει ολοκληρώσει περίπου το 65% των συναλλαγών που αφορούν την απόκτηση γειτνιαζόντων εκτάσεων γης, συνολικού εμβαδού 50.000 τ.μ. έως 60.000 τ.μ., στην περιοχή της Ελούντας Λασιθίου, στο πλαίσιο της νέας δραστηριότητάς της στον τομέα ανάπτυξης πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων, και προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην ολοκλήρωση και των υπόλοιπων σχετικών δικαιοπραξιών.

Χρονιά εξαγορών το 2023

Η AS Company βρίσκεται σε αναζήτηση όμορφων οικοπέδων, με σκοπό αυτά να ενωθούν και η εταιρεία να δημιουργήσει μια μεγάλη έκταση, στην οποία θα ανεγερθεί το resort που οραματίζεται η διοίκησή της. Έχοντας αυτά τα δεδομένα η εταιρεία την επόμενη χρονιά σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξαγορές εκτάσεων γης στην συγκεκριμένη περιοχή, με στόχο να ξεκινήσει ο τελικός σχεδιασμός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. 

Αύξησε πωλήσεις και EBITDA στο εννεάμηνο

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο εννεάμηνο η AS Company σημείωσε αύξηση πωλήσεων και EBITDA, καθώς οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία έχουν μικρή επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου στην παρούσα φάση. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε η εταιρεία το επενδυτικό κοινό, η διοίκηση διατηρεί επιφυλάξεις για τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που θα προκληθούν από ενδεχόμενη επιδείνωση τους.
Ειδικότερα, ο όμιλος σημείωσε αύξηση 48,3% σε επίπεδο πωλήσεων και 53,8% στο EBITDA, ενώ τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν 18,1% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Μέχρι την λήξη της τρέχουσας χρήσης, η διοίκηση εκτιμά ότι δεν διαφαίνεται οποιαδήποτε αβεβαιότητα ως προς την συνέχιση της δραστηριότητας, τις πωλήσεις και την εφοδιαστική αλυσίδα, τόσο της εταιρείας όσο και των λοιπών οντοτήτων που ανήκουν στον όμιλο. 

Στα €2 εκατ ο δανεισμός

Σημειώνεται πως ο τραπεζικός δανεισμός στο τέλος του εννεάμηνου 2022  διαμορφώθηκε στα €2 εκατ. Η μείωση των διαθεσίμων και επενδύσεων οφείλεται στην αύξηση των αγορών εμπορευμάτων προκειμένου η εταιρεία να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας. Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει ισχυρή ρευστότητα, διαθέσιμα τραπεζικά όρια χρηματοδότησης, ενώ κίνδυνος επισφάλειας δεν υφίσταται μέχρι σήμερα.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ