"Η Ευρώπη δυσκολεύεται να παρακολουθήσει την εμπορική πολιτική Τραμπ"
Δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γ. Κατάινεν
Η Ευρώπη δυσκολεύεται να παρακολουθήσει την «αντισυμβατική» εμπορική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ , δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν .
«Ο πρόεδρος Tραμπ χρησιμοποιεί αντισυμβατικές μεθόδους στο εμπόριο, λέγονται πολλά, αλλά γίνονται λίγα, γεγονός που είναι θετικό. Πάντως οι εντάσεις μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ έχουν μειωθεί κάπως τελευταία. Διαπραγματευόμαστε και συζητάμε με τις ΗΠΑ. Δεν γνωρίζω την τελική έκβαση, όμως η κατάσταση είναι καλύτερη τώρα», είπε.
Ερωτηθείς για τις εκλογές στην Ουγγαρία και την προοπτική μιας τρίτης συνεχόμενης θητείας του Βίκτορ Ορμπαν, ο κ. Kατάινεν εξέφρασε την ανησυχία του. «Πρέπει να παραδεχθώ ότι ανησυχώ πολύ από την τάση κάποιων πολιτικών ηγετών να αμφισβητούν ή να αψηφούν το κράτος δικαίου και τις φιλελεύθερες δημοκρατικές αξίες. Η τάση αυτή είναι περισσότερο ανησυχητική από το Brexit», είπε.
- Ζητούν αναδρομικά 12.000 ευρώ από 10.000 επαγγελματίες
- O Σόρος ετοιμάζεται για trading κρυπτονομισμάτων
- Τούρκοι και Κινέζοι «διψούν» για ακριβά σπίτια στην Ελλάδα