Η πανδημία ως ευκαιρία για τις επιχειρήσεις και η επόμενη ημέρα

Κορυφαία στελέχη της ελληνικής οικονομίας συμμετείχαν στο 1ο διαδικτυακό συνέδριο της Onmedia Digital που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες συμμετοχές

 

 

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το 1ο διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε η Onmedia Digital (Όμιλος εταιρειών cretalive.gr, capitano.gr, mind.gr, livetalks.gr) με θέμα: “Οι επιπτώσεις του covid-19 στον επιχειρηματικό κόσμο. Η προσαρμοστικότητα και η αναδιάρθρωση σε μια παγκόσμια πανδημία”.

Κοινός παρονομαστής στις παρουσιάσεις όλων των εκλεκτών ομιλητών, η αγωνία για την επόμενη ημέρα των επιχειρήσεων στην εποχή της πανδημίας αλλά και η προσέγγιση ότι η κρίση μπορεί εν τέλει να αποτελέσει «ευκαιρία» για τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Οι κ.κ. Σταύρος Κουμεντάκης, Managing Partner της Δικηγορικής Εταιρείας Κουμεντάκης & Συνεργάτες, Δρ. Μιχάλης Καθαράκης, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Κρήτης, Δημήτρης Οικονόμου. Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Small Business Segment στη Eurobank και Αναστάσιος Αγγέλογλου, Founder & Managing Partner της εταιρείας Magrowth & Co, παρουσίασαν προτάσεις, ιδέες και δυνατότητες για την επόμενη ημέρα εστιάζοντας στο τρίπτυχο ταχύτητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα και έδωσαν απαντήσεις στο πως οι επιχειρήσεις μπορούν μέσα σε ένα κλίμα - ομολογουμένως - αβεβαιότητας να μετασχηματιστούν και να αναδειχθούν σε “παίκτες” της αγοράς.

Στροφή ή Κατα-στροφή, ήταν το δίλημμα πάνω στο οποίο εστίασε την παρουσίασή του ο κ. Σταύρος Κουμεντάκης, Managing Partner της Δικηγορικής Εταιρείας Κουμεντάκης & Συνεργάτες, παρουσιάζοντας τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις. Αφού τόνισε ότι η πανδημία ανατρέπει τη «φυσιολογική ροή» των πραγμάτων, αναφέρθηκε διεξοδικά στα δεδομένα του σήμερα και τις απαιτήσεις του αύριο εστιάζοντας – μεταξύ άλλων – στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την επικέντρωση στην ποιότητα, την εταιρική διακυβέρνηση και τις εργασιακές σχέσεις.

«Κοσμογονικές» χαρακτήρισε τις αλλαγές που επέφερε ο Covid-19 στην επιχειρηματικότητα ο Δρ. Μιχάλης Καθαράκης, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Κρήτης. «Η έλευση της πανδημίας δρα ως ένας επιπλέον επιταχυντής στον επιχειρησιακό μετασχηματισμό και εντείνει την πίεση που δέχονται οι επιχειρήσεις, ώστε σε ελάχιστο χρόνο να συμμορφωθούν με τις νέες εξελίξεις» τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, συστήνοντας στις επιχειρήσεις να «επενδύσουν στην τεχνογνωσία προκειμένου η επόμενη ημέρα να τις βρει όσο το δυνατό πιο ανταγωνιστικές».

«Ευελιξία, καινοτομία και προσαρμοστικότητα είναι το τρίπτυχο για τη νέα εποχή», σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Οικονόμου. Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Small Business Segment στη Eurobank. Ο ίδιος τόνισε ότι η «πανδημία βρήκε προετοιμασμένα τα στελέχη της Eurobank» και παρουσίασε τις υπηρεσίες και τα καινοτόμα εργαλεία που προσφέρει η τράπεζα με στόχο την ασφαλή εξ αποστάσεως διαχείριση και την άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας.

«Να κοιτάξουμε το δάσος και όχι το δέντρο» ήταν η συμβουλή του κ.Αναστάσιου Αγγέλογλου, Founder & Managing Partner της εταιρείας Magrowth & Co προς τις επιχειρήσεις μια και, όπως υποστήριξε, «πολλά ήρθαν για να μείνουν». Παρουσίασε αναλυτικά τα 10 βήματα/ενέργειες για την απόκτηση συγκριτικού πλεονεκτήματος στη μετα-Covid-19 εποχή εστιάζοντας μεταξύ άλλων στο τεχνολογικό reset, τον ηγέτη της επιχείρησης, τον μακρόπνοο σχεδιασμό, την ευελιξία και την ταχύτητα.

Η Onmedia Digital (Όμιλος εταιρειών cretalive.grcapitano.gr mind.gr livetalks.gr) ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους ομιλητές για τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους αλλά και τους συμμετέχοντες που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Δίκη μας δέσμευση είναι να συνεχίσουμε στο δρόμο που «ανοίξαμε», τον δρόμο της γνώσης, της πληροφόρησης και του γόνιμου διαλόγου προκειμένου από την πλευρά μας να συμβάλλουμε όσο το δυνατό στην ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία.

Το 1ο διαδικτυακό συνέδριο της Onmedia Digital:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ