Ημέρα πληρωμών για τους φορολογούμενους

Newsroom
Newsroom

Τελευταία ημέρα για την καταβολή της τέταρτης δόσης του φόρου εισοδήματος, της έκτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, της τέταρτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής

«Φορτωμένη» με φορολογικές υποχρεώσεις είναι η σημερινή ημέρα για εκατομμύρια φορολογούμενους. Θα πρέπει να πληρώσουν την έκτη δόση του ΕΝΦΙΑ και την τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος ενώ όσοι ενισχύθηκαν την περίοδο της πανδημίας μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής θα πρέπει να καταβάλουν την τέταρτη δόση της οφειλής. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να καλύψουν και τη μηνιαία δόση της ρύθμισης ή των ρυθμίσεων που εξυπηρετούν για την τμηματική εξόφληση των οφειλών τους προκειμένου.

Δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι που και αυτό το μήνα δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τους φόρους. Με την ενεργειακή ακρίβεια να «ροκανίζει» τα εισοδήματα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι οι φόροι που μένουν απλήρωτοι «φουσκώνουν» μήνα με τον μήνα και ο αριθμός των οφειλετών παραμένει πάνω από τα 4 εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι ο φόρος εισοδήματος εξοφλείται σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2023 ενώ την ίδια ημέρα εκπνέει και η τελευταία, η δέκατη, δόση του ΕΝΦΙΑ.
Οι λύσεις για περισσότερες δόσεις

Πάντως όσοι δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία μπορούν να κερδίσουν περισσότερες δόσεις επιλέγοντας μια από τις παρακάτω λύσεις:

    Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων που μπορεί να φθάσουν και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής των φορολογικών τους υποχρεώσεων χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.
    Σε έως 24 μηνιαίες έντοκες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της Εφορίας.

Κυρώσεις για αποδείξεις

Από σήμερα ενεργοποιούνται εάν δεν δοθεί παράταση τα χρηματικά πρόστιμα από 250 έως 1.000 ευρώ και τα «λουκέτα» από 48 ώρες έως και 10 ημέρες για τη μη διαβίβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ των στοιχείων των αποδείξεων που κόβουν από τις ταμειακές μηχανές οι επιχειρήσεις για τις λιανικές πωλήσεις τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ