Καύσιμα: Πού θα φτάσουν οι τιμές σε βενζίνη και diesel

Newsroom
Newsroom

Πότε κλείνει ο νέος κύκλος των αυξήσεων

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι εκτιμήσεις που ήθελαν την αγορά την νέα εβδομάδα να κάνει ποδαρικό με αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Έτσι τόσο στην βενζίνηόσο και στο diesel κίνησης οι τιμές εμφανίζονται αυξημένες κατά 3 έως και 5 λεπτά το λίτρο. Αισθητά χαμηλότερες είναι οι ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και αυτό κυρίως διότι οι ανοιξιάτικος καιρός φέρνει χαμηλή ζήτηση.

Η ελληνική αγορά καυσίμων πιστή στην παράδοση που έχει δημιουργήσει χρόνια τώρα, δείχνει απίστευτα γρήγορα αντανακλαστικά όταν οι διεθνείς τιμές ανεβαίνουν, ενώ αντίθετα τα αντανακλαστικά είναι μάλλον … πολύ αργά στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή οι διεθνείς τιμές του Brent χάνουν έδαφος.

Κλείνει ο κύκλος των αυξήσεων

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς πάντως, οι επόμενες δύο έως τρεις ημέρες θα κλείσουν τον ανοδικό αυτό κύκλο και ανάλογα με την πορεία στις διεθνείς αγορές του Brent θα καθοριστεί η επόμενη τάση της αγοράς. Οι ίδιοι αναλυτές αναφέρουν ότι η νέα άνοδος θα είναι της τάξεως των 2 έως 3 λεπτών το λίτρο με τις τιμές να διαμορφώνονται για την Αττική στα 1,85 ευρώ το λίτρο για την βενζίνη και 1,75 ευρώ το λίτρο για το diesel κίνησης. 

Σήμερα πάντως οι διεθνείς τιμές, μετά από ένα μίνι ράλι λίγων ημερών, σημειώνουν μικρή υποχώρηση. Συγκεκριμένα η τιμή του Brent είναι στα 84,52 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή 75 σεντς ή 0,91%. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα η τιμή του Brent είχε ενισχυθεί κατά περίπου 8%.

Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση 

Στην αντλία τη Δευτέρα, οι τιμές των καυσίμων σημείωσαν άνοδο, όπως άλλωστε προέβλεπαν οι αναλυτές και μετέφερε την Κυριακή η ΗΜΕΡΗΣΙΑ. 

Αναφορικά με το diesel κίνησης οι αυξήσεις διαμορφώνονται από 1 έως και 3,5 λεπτά το λίτρο και μένει να δούμε που φτάσουν τις επόμενες ημέρες, όπου και εκτιμάται ότι θα απορροφήσουν το σύνολο της ανόδου των διεθνών τιμών.

Η χαμηλή ζήτηση δεν έφερε αυξήσεις

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι αναφορικά με τις τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης, αυτές δεν ακολουθούν σε ένταση και αυτό διότι οι προμήθειες σε πρατήρια και εταιρίες δεν είναι συχνές εξαιτίας του ότι η ζήτηση είναι πολύ χαμηλή ελέω ήπιων καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα.

Το Crash test πάντως θα είναι από το τέλος της εβδομάδος και μετά, που όπως τουλάχιστον δείχνουν οι προβλέψεις, θα γίνει χειμωνιάτικος - επιτέλους - ο καιρός και προφανώς θα αυξηθεί η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

 

Δείτε επίσης

Καύσιμα: Ποδαρικό με αυξήσεις στην αντλία κάνει η νέα εβδομάδα

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ