Νέα ετικέτα για τα "Νερά Κρήτης" και επένδυση στην Κρήτη το 2023

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Μέσα Ιανουαρίου κατοχύρωσε την ετικέτα Θέρισο

Η περαιτέρω ανάπτυξή της με το σχεδιασμό και την παραγωγή νέων προϊόντων, την ανάπτυξη του πελατολογίου της στους υπάρχοντες, αλλά και σε νέους τομείς και η αριστοποίηση παραγωγικών διεργασιών είναι μεταξύ των πυλώνων στρατηγικής που θέτει η Νερά Κρήτης για την ανάπτυξη των πωλήσεων.

Επιπλέον η εταιρεία εστιάζει στην αύξηση της ικανοποίησης των πελατών καθώς και τη διατήρηση της εταιρικής κουλτούρας που επιτάσσει δραστηριοποίηση και συνεισφορά με σεβασμό στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και στην κοινωνία.

Η νέα ετικέτα Θέρισο

Μέσα Ιανουαρίου, όπως διαβάζουμε στο ΦΕΚ, κατοχύρωσε την ετικέτα Θέρισο, αναγνωρίζοντας το νερό της γεώτρησης με την ονομασία Μπόμπολη Μουράκη Θέρισο (Υγροτοπικό Σύμπλεγμα, Μονάδα 7) στα Μυλωνιανά Βαρυπέτρου της δημοτικής ενότητας Θερίσου του δήμου Χανίων Κρήτης. Έτσι, η εταιρεία μπορεί πλέον να εμφιαλώνει φυσικό μεταλλικό νερό με την εμπορική ονομασία Θέρισο από τη συγκεκριμένη γεώτρηση η οποία θα αναγράφει τις ενδείξεις "Κατάλληλο για δίαιτα πτωχή σε νάτριο" και φυσικό μεταλλικό νερό με "χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα".

Οι επενδύσεις στις εγκαταστάσεις σε Αξιούπολη – Λουτράκη - Κρήτη

Η εταιρεία είναι επιχείρηση που χρησιμοποιεί υψηλή τεχνολογία και έχει ως κύριο αντικείμενό της την παραγωγή νερού και άλλων εμφιαλωμένων νερών. Στόχος της είναι με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων και τη βέλτιστη χρησιμοποίηση των συντελεστών παραγωγής να διατηρήσει και να αυξήσει την αξία της μέσω της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της. Με νέες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και κτιριακών εγκαταστάσεων μετατρέπει τις εισροές σε εκροές.

Το 2022 η Νερά Κρήτης επιδίωξε να ολοκληρώσει και να θέσει σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις των φωτοβολταϊκών συστημάτων στις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αξιούπολη και στο Λουτράκι ενώ το 2023 θα πραγματοποιηθεί η επένδυση στις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κρήτη.

Έως 30% η μείωση του κόστους παραγωγής λόγω pet

Η εταιρεία, με την επιτυχή ολοκλήρωση έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων (πλαστικές φιάλες pet) με το μικρότερο βάρος στην ελληνική αγορά, θα επιτύχει μείωση κόστους παραγωγής των προϊόντων της σε ποσοστό, περίπου, 30%. Το λανσάρισμα των νέων ελαφρύτερων φιαλών αναμένεται το δ΄ τρίμηνο του 2022. Με την ανωτέρω μείωση του κόστους και σε συνδυασμό με αύξηση της τιμής πώλησης των προϊόντων η εταιρεία θα εξισορροπήσει την αύξηση κόστους παραγωγής που έχει δημιουργηθεί .

Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει να προβεί σε επενδύσεις net metering με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Οικονομίες κλίμακας

Όπως αναφέρει η διοίκηση στον τελευταίο δημοσιοποιημένο ισολογισμό οι κύριες στρατηγικές της έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της και την απόκτηση ακόμη μεγαλύτερου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων της, την ικανοποίηση των πελατών της καθώς και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας. 

Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι ο κύκλος εργασιών του 2021 σημείωσε αύξηση 16,16% και ανήλθε σε € 20,5 εκατ. Στο τέλος της χρήσης 2021 το μικτό αποτέλεσμα είχε αύξηση 4,76%, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων σημείωσαν ανάπτυξη 41,22%. 

Η Εταιρεία διαθέτει τα παρακάτω υποκαταστήματα και τους κάτωθι αποθηκευτικούς χώρους:

ΒΙΟΠΑ Χανιών Χανιά

Κολοκοτρώνη 13 Κρυονέρι

Χανδρή 45 Θέση Τάλλαρος Χίος

Ιβίσκου 89 Αχαρνές

Φλέμιγκ 33 Κορωπί

Αγία Παρασκευή Περιφερειακή Οινοφύτων

ΒΙΠΕ Λουτρακίου

Βαρύπετρο Χανιά Κρήτη

'Υπατο 77ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών -Λαμίας Θέση "ΓΚΟΥΡΕΖΑ" Ύπατο Βοιωτίας

"Αγρόκτημα Πηγή " Δήμου Παιονίας Αξιούπολη Κιλκίς

Ηράκλειο Κρήτης 5ο χλμ Ε.Ο. Ηρακλείου Μοιρών

ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

Ξενοδοχουπαλλήλων 37 Αχαρνές

82ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών Πατρών Κόρινθος

ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς

  • Βαρύπετρο Χανίων (μισθωμένο ακίνητο)
  • Πολύκαστρο Κιλκίς επί αγροτεμαχίου 371 (μισθωμένο ακίνητο)

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ