Ο "βασιλιάς" του καλοκαιριού - Η άμπελος της Κρήτης

Άξιος σύμμαχος στην καλλιέργεια η AgriSC και η επιστημονική ομάδα της προτείνουν δύο προϊόντα κατάλληλα για την άμεση και επιτυχημένη ανάπτυξη της αμπέλου και όχι μόνο!

Η άμπελος στην Κρήτη, από την εποχή του Μίνωα, μέχρι σήμερα κυριαρχεί το καλοκαίρι, σε γεύση και άρωμα, τόσο σαν φρούτο όσο και σαν κρασί και τσικουδιά.  

Καλλιεργείται όμως σωστά;      

Σήμερα τα φυτά της αμπέλου είναι όλα εμβολιασμένα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δύο  διαφορετικά φυτά ενώνονται,  το ένα δίνει την ρίζα  και το άλλο το υπέργειο μέρος του φυτού.   Το σημείο της ένωσης είναι καθοριστικό  για την πορεία του νέου φυτού, γιατί τα αγγεία της ρίζας πρέπει να ενωθούν  άριστα με τα αγγεία του εμβολίου. 

Με άλλα λόγια, μια δυνατή και  υγιή  ρίζα  μαζί με  υγιή , καθαρά,  μεγάλα, αγγεία, συνεχόμενα,  από την ρίζα έως τα φύλλα, είναι κρίσιμος παράγοντας για μια δυναμική εκκίνηση των πρέμνων.

Στην αρχή  λοιπόν της βλαστικής  περιόδου, με την άρδευση,  είναι χρήσιμο να βοηθήσουμε  την ρίζα  με  ριζοβολιτές , δηλαδή σκευάσματα που βοηθούν  να παραχθούν νέα πολλά και υγιή ριζικά τριχίδια.  Εναλλακτικά μπορούμε να εφαρμόσουμε  ποιοτικά  φύκια  για τον ίδιο σκοπό,  την ίδια περίοδο   μπορούν να μπουν στην άρδευση,   αμινοξέα και ανόργανη θρέψη (λίπασμα).  

Για εδάφη  ταλαιπωρημένα και εδάφη  υψηλού Ph, αλκαλικά, με την άρδευση  μπορούμε να εφαρμόσουμε  υγρούς λεοναρδίτες, με ποιο ενδεικνυόμενους  αυτούς με  όξινο Ph. 

Καθώς η άνοιξη  προχώρα μπορούν να εφαρμοστούν  σκευάσματα  νέας τεχνολογίας  τα οποία  ενεργοποιούν το καμβιο στις ηθμαγγειώδη δεσμίδες  και παράγουν νέα αγγεία  ξύλου, και ηθμού, ώστε να είναι  περισσότερα,  νέα και καθαρά,     που αυτό σημαίνει  μεγάλη ποσότητα , ποιότητα και μέγεθος  καρπού  και ράγας.  

 

Ήξερες ότι  

Μετά την καρπόδεση και καθώς το καλοκαίρι έχει αρχίσει, υπάρχουν έξυπνα σκευάσματα  που αφού εφαρμοστούν,  με την άρδευση,  μπορούν να ελέγχουν το υδατικό δυναμικό του φυτού  έτσι ώστε να μην παρουσιαστεί  έντονο υδατικό στρες  είτε από πότισμα σε πότισμα,  είτε  σε τυχόν Καύσωνα…

 
 
 

 

Άξιος σύμμαχος στην καλλιέργεια του αμπελιού -και όχι μόνο- η AgriSC και η επιστημονική ομάδα της προτείνουν δύο προϊόντα κατάλληλα για την άμεση και επιτυχημένη ανάπτυξη των φυτών.

 
 
 

HaifaStim™ Vital

Το HaifaStim™ Vital είναι βοηθητικό ανάπτυξης-βιοδιεγέρτης φυτών το οποίο βοηθά στην επίτευξη μέγιστης απόδοσης και βελτιωμένης ποιότητας.

Περιέχει πλούσια συστατικά που δρουν στο σύστημα του φυτού και βελτιώνουν την απόδοσή τους: Μπεταϊνες, Αμινοξέα, Κυτοκινίνη, Mαννιτόλη, Aλγινικό Οξύ, σάκχαρα και πρωτεΐνες. Το HaifaStim ™ Vital παρέχει επίσης στο φυτό άμεσα διαθέσιμα μακροθρεπτικά & μικροθρεπτικά συστατικά.

Για καλύτερη ανάπτυξη και απόδοση των φυτών, συνιστάται η επανάληψη μικρών δόσεων του HaifaStim ™ Vital καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης.

 

Ειδικά χαρακτηριστικά του HaifaStim™ Vital

 

 • Βελτιώνει την μικροβιακή δραστηριότητα της ρίζας.
 • Βελτιώνει την κατακράτηση νερού στα κύτταρα
 • Περιέχει φυσιολογικά ενεργά συστατικά
 • Βελτιώνει την σύνθεση της χλωροφύλλης
 • Προσδίδει ισορροπία στο ενεργειακό φορτίο του φυτού.

 

 

HaifaStim™ VIM

Το HaifaStim™ VIM είναι ένα συμπυκνωμένο εναιώρημα καθαρού μικρονισμένου λεοναρδίτη, αποτελεί  μία πλούσια πηγή χουμικού και φουλβικού οξέως. Βελτιώνει την γονιμότητα και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, η εφαρμογή του προτείνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης του φυτού.  

Είναι συμπυκνωμένο εναιώρημα για χρήση σε αμπέλια, θερμοκήπια λαχανικών, οπωρώνες, ελαιώνες, εσπεριδοειδή, φράουλες, διακοσμητικά φυτά και χλοοτάπητα. Διεγείρει την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος, επομένως συστήνεται εξαιρετικά για πετυχημένη μεταφύτευση με ριζικά μοσχεύματα και σπορά σε φυτώρια.

 

Ειδικά χαρακτηριστικά του HaifaStim™ VIM

 

 • Ενισχύει τη δράση και ανάπτυξη του ριζικού συστήματος
 • Προκαλεί άριστη δομή, αερισμό και υψηλή υδατοϊκανότητα στο έδαφος
 • Αυξάνει τη γονιμότητα του εδάφους
 • Θρέφει τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς
 • Ενισχύει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών
 • Βελτιστοποιεί την κατακράτηση νερού  και ενισχύει την αντοχή κατά της ξηρασίας.
 • Εξουδετερώνει την αλατότητα.

Γράφει η επιστημονική ομάδα της AgriSC

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ