Οι στόχοι της Μέλισσα Κίκιζας μέσα από την ίδρυση της “Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta"

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Πλέον, οργανώνεται στα πρότυπα της Ακαδημίας Σίτου Μέλισσα Κίκιζας, που λειτουργεί ήδη από το 2012.

Στην ίδρυση της Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta προχώρησε η Μέλισσα Κίκιζας, που αποτελεί την εξέλιξη της Ομάδας Παραγωγών που εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει η Terra Creta και πλέον οργανώνεται στα πρότυπα της Ακαδημίας Σίτου Μέλισσα Κίκιζας, που λειτουργεί ήδη από το 2012.

Μέσα από την ίδρυση της Ακαδημίας η Μέλισσα Κίκιζας έχει όραμα να συμβάλλει στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της παραγωγής ελληνικού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου προκειμένου να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στο διεθνή χάρτη.

"Ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη υπερηφάνεια την ίδρυση της Ακαδημίας Ελιάς Terra Creta. Ευχαριστούμε τους αγρότες και τους εκπαιδευτικούς φορείς που αγκάλιασαν τόσο θερμά το νέο αυτό εγχείρημα μας. Η κοινή μας αγάπη γι’ αυτόν τον ευλογημένο καρπό ενώνει όσους συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Μέλισσα Κίκιζας, Αλέξανδρος Κίκιζας.

aka

Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας

Η Ακαδημία Ελιάς Terra Creta προσφέρει επιπλέον στα μέλη-παραγωγούς, πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας, παρέχοντας μεταξύ άλλων ελάχιστη εγγυημένη τιμή προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της καλλιέργειας, ακόμη και σε δύσκολες χρονιές, καθώς και bonus τιμής για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιόλαδου.

Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Μεγάλη έμφαση πρόκειται να δοθεί στη χρήση ορθών γεωργικών πρακτικών, που αποσκοπούν στη μείωση του περιβαντολλογικού αποτυπώματος της καλλιέργειας. Οι γεωπόνοι της εταιρείας θα βρίσκονται συνεχώς δίπλα από τους παραγωγούς προκειμένου να προσφέρουν επιτόπου εξατομικευμένες συμβουλές.

aka

Συνεργασία με Neuropublic 

Σημειώνεται ότι το gaiasense στηρίζει την Ακαδημία Ελιάς Terra Creta με την Neuropublic να συμμετάσχει ενεργά στην εκπαίδευση των μελών της Ακαδημίας σε θέματα που αφορούν στην ευφυή γεωργία και την εφαρμογή της στην ελαιοκαλλιέργεια. 

Τα εγκαίνια της Ακαδημίας έγιναν αρχές Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της Terra Creta, στο Κολυμβάρι και στόχος της Ακαδημία Ελιάς Terra Creta είναι η αναβάθμιση της παραγωγής ελιάς μέσω της παροχής θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων στους αγρότες καθώς και με τη χρήση ολοκληρωμένης ψηφιακής παρακολούθησης της καλλιέργειας και συστημάτων γεωργικών προειδοποιήσεων Ευφυούς Γεωργίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ