Ποια δουλειά θα σας κάνει ευτυχισμένο ανάλογα με τη γενιά σας

Newsroom
Newsroom

Από τους Boomers στην Gen Z

Ποιες είναι οι δουλειές που κάνουν τους εργαζόμενους πιο ευτυχισμένους; Όπως διαπίστωσε μία έρευνα της Glassdoor, εξαρτάται από τη γενιά στην οποία ανήκουν.

Όπως φαίνεται, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι είναι πιο ικανοποιημένοι όταν έχουν στα χέρια τους εξουσία, ενώ η νέα γενιά θέλει να φτιάξει έναν καλύτερο εργασιακό χώρο για όλους.

Και αυτό γιατί οι πιο ευτυχισμένοι Boomers είναι εκείνοι που βρίσκονται στη θέση του προέδρου, ενώ στην Generation X, το «κλειδί» για την ευτυχία κρύβεται στον τίτλο του CEO, σύμφωνα με το Business Insider.

Από τους Boomers στην Gen Z: Ποια δουλειά θα σας κάνει ευτυχισμένο ανάλογα με τη γενιά σας-1

Αντιθέτως, οι πιο ευτυχισμένοι millennials είναι οι μεσίτες ακινήτων, ενώ στην Generation Z, τα μεγαλύτερα επίπεδα ικανοποίησης καταγράφονται ανάμεσα στους υπεύθυνους προσλήψεων των εταιρειών.

Όπως εξηγεί η έρευνα, «οι εργαζόμενοι της Gen Z είναι πιο ικανοποιημένοι με ρόλους που τους δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την κουλτούρα της εταιρείας και να έχουν κοινωνικό αντίκτυπο». Άλλωστε, τα μέλη της Gen Z δείχνουν να δίνουν μεγαλύτερη σημασία σε σχέση με προηγούμενες γενιές στο κλίμα που επικρατεί μέσα σε μία εταιρεία, όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Μεγάλης Παραίτησης, όταν νεαροί εργαζόμενοι εγκατέλειπαν μαζικά τις θέσεις τους σε εργασιακούς χώρους τους οποίους θεωρούσαν τοξικούς.

 «Συνολικά, οι Gen Zers είναι πιο ικανοποιημένοι όταν δουλεύουν σε κυρίως δημιουργικούς, μη τεχνικούς ρόλους, με μόνο δύο από τις δέκα θέσεις εργασίας με την υψηλότερη βαθμολογία για τους υπαλλήλους Gen Z να βρίσκονται στην τεχνολογία, σε σύγκριση με πέντε για τους υπόλοιπους εργαζόμενους», σημειώνει ο Richard Johnson, που συνέταξε την έρευνα της Glassdoor.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Gen X και οι Boomers «βρίσκουν ικανοποίηση σε ρόλους που απαιτούν περισσότερα χρόνια εμπειρίας, έχουν μεγαλύτερη ευθύνη και ευρύτερο αντίκτυπο σε όλη την επιχείρηση, όπως ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος».

Πηγή: Moneyreview.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ