Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Η Ελλάδα είναι πλέον μια ώριμη τουριστική αγορά

Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Η Ελλάδα είναι πλέον μια ώριμη τουριστική αγορά
Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Στην εξέλιξη της ελληνικής τουριστικής αγοράς στάθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Της Στέλλας Αυγουστάκη 

 

Ο ελληνικός τουρισμός είναι εγγυητής σταθερότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για όλους, τόνισε από το βήμα της 30ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Όπως υπογράμμισε η Ελλάδα πέτυχε με πολύ κόπο να συγκαταλέγεται στις ώριμες αγορές που αντεπεξέρχονται σε σύγχρονες απαιτήσεις και, διεκδικώντας επενδύσεις”.

Ο τουρισμός κέρδισε το στοίχημα της πανδημίας

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε δε ότι τα πανδημικό έτσι 2020 και 2021 ο τουρισμός κρατήθηκε και στο στοίχημα του κλάδου κερδήθηκε και αναγνωρίσθηκε από τις διεθνής αγορές και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί και στα φετινά αποτελέσματα της τουριστικής ροής που αναμένεται ότι θα είναι τόσο ισχυρή όσο το 2019.

Τα ξενοδοχεία να κεφαλαιοποιήσουν την υψηλή αξιολόγηση που έλαβαν

Επιπλέον υπογράμμισε ότι η ποιοτική αξιολόγηση των ξενοδοχείων το 2021 ήταν υψηλή και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να κεφαλαιοποιηθεί τα επόμενα χρόνια από τα ξενοδοχεία, εδραιώνοντας την Ελλάδα στο διεθνή τουρισμό.

Άντεξε το ελληνικό brand name

“Το ελληνικό brand name άντεξε και συνέβαλε στην ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και μπορεί γιατί όχι να ξεπεράσει τα έσοδα του 2019”.

Ειδικότερα εκτιμά ότι τα έσοδα του 2030 μπορούν να είναι αυξημένα κατά 52%, οι επισκέψεις της περιφέρειας είναι €50 εκατ αυξημένα κατά  27%, ενώ οι διανυκτερεύσεις μπορούν να είναι αυξημένες κατά 32%.

Αλλαγές στο καταστατικό

Ο κ. Ρέτσος εξήγησε ότι ο ΣΕΤΕ προχωρά σε καταστατικές αλλαγές με στόχο τον θεσμικό εκσυγχρονισμό του Συνδέσμου και το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή. “Δίνουμε μάχης τολμάμε να αλλάζουμε για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό”, ανέφερε.

“Ο τουρισμός μπορεί να είναι πρωταγωνιστής της ελληνικής οικονομίας και είναι στο χέρι μας να τον προστατέψουμε και να τον ενισχύσουμε”

Έλεγχος για παραβάσεις στα εργασιακά θέματα του κλάδου

Σε ό,τι αφορά τα εργασία θέματα του κλάδου ο κ. Ρέτσος εμφατικά εξήγησε ότι η “η θέση του ΣΕΤΕ είναι διαχρονική και απόλυτη”.

Καμία παράβαση εργασιακών κανόνων δεν είναι εφικτή, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να προστατέψουμε το προϊόν, ενώ χρειάζεται έλεγχος για τον εντοπισμό των παραβατών και αυστηρή τήρηση των κανόνων χωρίς εξαιρέσεις”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ