Στα ύψη οι τιμές του λαδιού - «Στα 14 ευρώ το λίτρο αναμένεται να φτάσει η τιμή του»

Newsroom
Newsroom

Σε περίπτωση που κάποιος βρει πολύ οικονομικό λάδι, θα πρέπει να προσέχει γιατί μπορεί να μην είναι ποιοτικό λέει ο Μ. Χιλετζάκης

Στα ύψη έχει φτάσει η τιμή του ελαιολάδου φέτος στα ράφια, με τις τιμές να αναμένεται να αυξηθούν κι’ άλλο, πιέζοντας ακόμα περισσότερο τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, καταγράφεται αύξηση κατά 130%. Όπως αναφέρει στο Open και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης, συνεταιρισμός στην Κρήτη πουλάει χοντρική τιμή με 8,40 ευρώ το κιλό, ενώ στον καταναλωθεί μπορεί να φτάσει από 12 μέχρι και 15 ευρώ το λίτρο.

Ο ίδιος επισημαίνει πως σε περίπτωση που κάποιος βρει πολύ οικονομικό λάδι, θα πρέπει να προσέχει γιατί μπορεί να μην είναι ποιοτικό.

«Η χώρα μας δεν έχει αποθέματα. Πέρυσι η υπερπαραγωγή έφερε στη χώρα μας ένα τεράστιο ισοζύγιο στο εμπόριο του λαδιού. Μέχρι τώρα λέγαμε πως ο υγρός χρυσός είναι το λάδι διατροφικά. Τώρα λέμε πως ο υγρός χρυσός είναι και οικονομικά. Φανταστείτε πως στην Κρήτη παράξαμε πέρυσι 130.000 τόνους λάδι που μας φέρανε πάνω από 650 εκατομμύρια ευρώ στο νησί όταν οι αγροτικές επιδοτήσεις του νησιού όλου ανέρχονται σε 240 εκατομμύρια».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, η Ισπανία, ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας ελαιολάδου στον κόσμο, παρήγαγε 50% λιγότερο λάδι στην πιο πρόσφατη σεζόν του.

 

 

 

Φωτογραφία από neufal54 από το Pixabay

 

Δείτε επίσης

Πανάκριβο το ελαιόλαδο στην Ισπανία: Βάζουν αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ

Πραγματικό "χρυσάφι" το ελαιόλαδο! - Άγνωστοι έκλεψαν 200 κιλά

«Χρυσό» το λάδι φέτος: Γιατί «σκαρφάλωσε» στα ύψη η τιμή του

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ