Στο Ηράκλειο κατεβαίνει το Βιολογικό Χωριό

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Απόβαση στην Κρήτη σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το Βιολογικό Χωριό, η αλυσίδα βιολογικών προϊόντων του Δημήτρη Κρομμύδα, από την επόμενη χρονιά.

 

Επεκτείνεται σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, η εταιρεία λιανικής, που διαθέτει συνολικά 26 καταστήματα, με το τελευταίο να ανοίγει την προηγούμενη εβδομάδα στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζει να επεκταθεί στην Κρήτη αλλά και στην Θεσσαλονίκη από το 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κρήτη αποτελεί τοι πρώτο και μοναδικό για την ώρα νησί, στο οποίο η αλυσίδα σχεδιάζει να επεκταθεί το προσεχές διάστημα.

Συνολικά η ανάπτυξη του δικτύου την επόμενη χρονιά θα εξαρτηθεί από την πορεία της αγοράς, αν και το άνοιγμα καταστημάτων σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη θεωρείται σίγουρο.

 

Τι είδους καταστήματα αναζητά

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Βιολογικό Χωριό αναζητά καταστήματα “καθαρής έκτασης” περίπου 200τμ για την ανάπτυξη των concept του, που βασίζεται στην διάθεση υψηλής ποιότητας βιολογικών προϊόντων.

Ας προστεθεί ότι το Βιολογικό Χωριό εγκαινίασε εντός του 2022 συνολικά πέντε νέα καταστήματα, τρία εκ των οποίων ήταν στην Αθήνα (Μητροπόλεως, Λυκόβρυση και Πειραιάς) και μπήκε σε Λάρισα και Πάτρα, ανοίγοντας από ένα κατάστημα στην κάθε πόλη.

Το επενδυτικό του 2022 ανέρχεται στα €2,5 εκατ, το οποίο συμπεριλαμβάνει, πέρα από τα νέα καταστήματα, τα νέα γραφεία της εταιρείας στους Αμπελοκήπους, αλλά και την επέκταση και αναβάθμιση του logistic center της εταιρείας στο Ρέντη εμβαδού 3.000 τ.μ.

 

O ρόλος του Γρύλου

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη χρονιά το ΔΣ της εταιρείας ενέκρινε ομολογιακό δάνειο €9 εκατ και εκπρόσωπος των ομολογιούχων διορίστηκε η Swissport Hellas SUD που έχει έδρα στην Ν. Αλικαρνασσό του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κρήτης, και η οποία είναι ο μοναδικός αρχικός ομολογιούχος. 

Η εταιρεία αυτή, στην οποία επικεφαλής είναι ο Γιάννης Γρύλος ιδιοκτήτης της Sky Express, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για σύναψη συμβάσης επένδυσης με το Βιολογικό Χωριό, με την οποία ανέλαβε την ολική ή μερική κάλυψη των ομολογιών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ