Εδώ και μήνες δεν έχει αποκατασταθεί η βλάβη στο κτίριο Αχτάρικα

Εδώ και μήνες δεν έχει αποκατασταθεί η βλάβη στο κτίριο Αχτάρικα

Με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το παιδικό δανειστικό τμήμα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Αγαπητό cretalive, 

Σας αποστέλλω το email που έστειλα στους αρμόδιους για την μη αποκατάσταση της βλάβης στην οροφή του κτιρίου Αχτάρικα, τώρα και περίπου 10 μήνες!:

"Είμαι κάτοικος Ηρακλείου και μητέρα δύο μικρών παιδιών 6 και 9 ετών. Θεωρώ μεγάλη τύχη το γεγονός ότι στην πόλη μας υπάρχει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και έχοντας από πολύ νωρίς εντάξει στη ζωή μας το διάβασμα, η επίσκεψη στη Βικελαία και ο δανεισμός βιβλίων είναι για τα παιδιά μου ένα σημαντικό κομμάτι της ψυχαγωγίας και της καθημερινότητας τους.

Έχουν αγαπήσει όχι μόνο τα βιβλία, αλλά και τον χώρο της βιβλιοθήκης ως έναν χώρο που τους ανοίγει παράθυρα στον κόσμο.

Αποτελεί δε και μεγάλη ελάφρυνση στην οικογενειακή μας οικονομία.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο λοιπόν και μέχρι σήμερα, δυστυχώς το παιδικό τμήμα υπολειτουργεί λόγω μιας- κατά τη γνώμη μου- ελάσσονος σημασίας ζημιάς, γεγονός και μας στερεί τη δυνατότητα να επισκεφτούμε τη Βιβλιοθήκη. Αυτό είναι ένα πλήγμα όχι μόνο για τα δικά μου παιδιά, αλλά και για όλα τα παιδιά. Στις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε, όπου τα παιδιά είναι κολλημένα στις οθόνες και γνωρίζοντας ότι η εικόνα νικά κατά κράτος το βιβλίο, θα έπρεπε η Βιβλιοθήκη να είναι όχι μόνο ανοιχτή για τα μικρούς επισκέπτες και διαθέσιμη για δανεισμό ,αλλά και ελκυστικότερη.

Παρακαλώ να σκύψετε πάνω από αυτό το τεχνικό και μικρό θέμα για την υπηρεσία σας, μεγάλο όμως για τους επισκέπτες ενός τόσου σημαντικού πνευματικού πνεύμονα της πόλης μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με εκτίμηση
Μ.Κ"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ