Εκλογές και ΑΟΖ

Newsroom
Newsroom

"Πριν εξετάσουμε τα θέματα εντός και εκτός πλαισίου, είναι επείγον να μιλήσουμε για το πλαίσιο και αυτό δεν είναι άλλο από τα σύνορα"

Αγαπητό Cretalive,

Εκλογέςλοιπόν, εν μέσω παγκόσμιων ανακατατάξεων και τον πόλεμο να μαίνεται ακόμα στην πόρτα μας.

Η επιλογή πολιτικής, καθόλου θεωρητική, ΕΙΔΙΚΑ για την Ελλάδα. Πριν λοιπόν εξετάσουμε τα θέματα εντός και εκτός πλαισίου, είναι επείγον να μιλήσουμε για το πλαίσιο και αυτό δεν είναι άλλο από τα σύνορα.

Γι' αυτούς που λένε να μιλήσουμε με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου για την ΑΟΖ, είναι τρεις: η Αίγυπτος, η Κύπρος και η Ελλάδα - το τριπλό σημείο επαφής, κατά προτεραιότητα.

Με την Τουρκία, δεν έχουμε κάτι να βρούμε, εκτός και αν κάποιος θέλει να συζητήσει να βρούμε, τι έχουμε χάσει.

Η Λιβύη είναι ξεχωριστό θέμα. Συνεπώς, το Διεθνές Δίκαιο είναι ξεκάθαρο, που πατάει πάνω στα διαγράμματα Voronoi, στα εδάφη που έχουν οικονομική/ανθρώπινη δραστηριότητα.

Άρα, μπορούμε να λέμε ορθώς, ότι θα πάμε δικαστικά αποκλειστικά γι' αυτό το θέμα με την Τουρκία, πράγμα το οποίο δεν θα γίνει, διότι δεν τους συμφέρει και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που εξοπλίζεται η χώρα (βλ. παράνομο σύμφωνο Λιβύης).

Εν κατακλείδι, για να συζητάμε, θα πρέπει να είμαστε ελεύθεροι, άρα οι θεωρίες του καθενός μας, είναι άμεσα εξαρτημένες από την ΠΡΑΞΗ αυτή, διότι μαίνεται και πρέπει να ζητηθεί ξεκάθαρη θέση από όποιον ψηφίζουμε.

Αυτοί που διεκδικούν για το Αιγαίο συμφωνία τύπου "Πρεσπών" δεν υπερασπίζονται το Διεθνές Δίκαιο, αλλά το υποκειμενικό δίκαιο και στην προκειμένη περίπτωση, είναι ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα, ενώ πληρώνονται από τον ελληνικό λαό.

Επίσης, αυτοί που λένε για συζητήσεις "εφ' όλης της ύλης" ή συζητήσεις "όλοι μαζί" είναι λάθος, διότι είναι διμερή ή τριμερή θέματα.

Άλλες συζητήσεις παράγουν αδιακρισία και βάλλουν τουλάχιστον κατά των ελληνικών συμφερόντων, άσκοπα ή με σκοπιμότητα.

Καλό βέλος

Φιλικά,

Σ.Β.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ