"Έλαμψε" το Αρκαλοχώρι!

Newsroom
Newsroom

Καμπάνες αισιοδοξίας και ελπίδας από το λόφο του Αρκαλοχωρίου

Αγαπητό Cretalive,

Ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου ηχούν ξανά χαρμόσυνες  καμπάνες στο  Αρκαλοχώρι, από εκεί ψηλά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Καμπάνες αισιοδοξίας και ελπίδας, που ο ήχος τους θεμελιώνει βαθιά στις καρδιές των κατοίκων  δύναμη για να ξαναχτίσουν όλα όσα τους στέρησε εκείνο το μαύρο πρωινό ο Εγκέλαδος.

profitis ilias3

Σήμερα, τελέστηκαν τα Εγκαίνια του Ναού του Προφήτη Ηλία όπου ένα χρόνο πριν έχασε την ζωή του εντός του Ναού ο μακαριστός Ιάκωβος Τσαγκαράκης, το μοναδικό θύμα του σεισμού

Έπειτα από τιτάνιες προσπάθειες της Μητρόπολης, της Πολιτείας, των Φορέων αλλά και μερικών  κατοίκων του Αρκαλοχωρίου, ο Ναός δεσπόζει και πάλι στην κορυφή του λόφου ευλογώντας τους ντόπιους αλλά και καλωσορίζοντας τους επισκέπτες της σεισμόπληκτης περιοχής.

profitis ilias2

Ο λόφος τους Αρκαλοχωρίου αποτελεί από την Μινωική ακόμη περίοδο βαρυσήμαντο σημείο,  λόγω των ευρημάτων του σπηλαίου που έφερε στην επιφάνεια ένας άρκαλος (ασβός)  κατά τα λεγόμενα του Σταύρου Λαμπράκη σε συνέντευξη που παραχωρεί στην Άννα Μανουκάκη – Μεταξάκη.

Εκεί, παρουσιάζεται η άγνοια και η ελλιπής  μόρφωση των κατοίκων του Αρκαλοχωρίου την δεκαετία του 30’ αλλά και η έντονη παρουσία των αρχαιοκάπηλων, που δεν δίσταζαν να πουλήσουν τα ευρήματα μεγάλης αξίας του σπηλαίου μεταξύ άλλων και  χάλκινους διπλούς πέλεκυς σύμβολο του Αρκαλοχωρίου.

Ο δρόμος είναι μακρύς, η ανέγερση του Ναού του Προφήτη Ηλία ευελπιστείτε να είναι η έναρξη της Αναγέννησης του Αρκαλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής, με στόχο να ακολουθήσουν περισσότερα έργα με την βοήθεια της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης.

Οδυσσέας Μελεσσανάκης

 

Διαβάστε όλα τα ρεπορτάζ στο πλαίσιο του "Cretalive Εν ΔράσειΈνας χρόνος από το "χτύπημα" των ρίχτερ"

 

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ