Ενετικά Τείχη: Μία αμαρτία της πόλης

Ενετικά Τείχη: Μία αμαρτία της πόλης

"Η αντιμετώπιση αυτού του σημείου της πόλης.από όλες τις δημοτικές αρχές που έχουν παρελάσει μέχρι σήμερα, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη"

Αγαπητό cretalive, με αφορμή του άρθρο σας με τίτλο "Η Λιάνα, ο Δήμος και η "απαξίωση δουλειάς δεκαετιών" θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις: 

Η αντιμετώπιση αυτού του σημείου της πόλης.από όλες τις δημοτικές αρχές που έχουν παρελάσει μέχρι σήμερα, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Αντί να αποτελεί σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας και να είναι πνεύμονας ενός αστικού χώρου έχει γίνει ο σκουπιδότοπος της πόλης.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν και να γραφούν όμως να δηλώνει κάποιος υπεύθυνος του χώρου "ως υπεύθυνη των τειχών από το 1981 μέχρι το 2011"και ταυτόχρονα " να φτάσουμε στο σημείο να σιχαινομαστε να ανεβούμε στα τείχη" είναι υποκριτικό.

Προσωπικά θα κόμπαζα αν στη μακρά διάρκεια της θητείας μου σ ένα φορέα, έστω και δημόσιο,θα παρέδιδα στους συμπολίτες μου ένα στολίδι που δε θα τολμούσαν καθημερινά να καταστρέφουν οι "πολιτισμένοι".

Από τα 50 μου χρόνια, ζω σ αυτή την πόλη περίπου 38. Λυπούμαι και θλίβομαι για το πόσα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν κάνει και οι δημοτικοί άρχοντες αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες και πόσα λίγα έχουν γίνει τελικά. Αντί να γίνεται κάποιος τιμητής των πάντων καλύτερα να απολογείται στους πολίτες αυτής της πόλης

 Ευχαριστώ για το χώρο και το βήμα

Ι. Κ. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ