Για το άστεγο της Δαιδάλου και τον κάθε άστεγο

Για το άστεγο της Δαιδάλου και τον κάθε άστεγο

Το ΕΚΑΒ έχει ασχοληθεί άπειρες φορές με τα συγκεκριμένα άτομα.

Αγαπητό Cretalive,

Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύσατε έπειτα από πιθανή έκκληση ενός «ευαισθητοποιημένου» πολίτη για τους άστεγους στην οδό Δαιδάλου (Δείτε ΕΔΩ), θα ήθελα να απαντήσω στον συγκεκριμένο πολίτη αλλά και σε άλλους οι οποίοι είναι «ευαισθητοποιημένοι» όπως αυτός.
Αδιαμφισβήτητα το θέαμα είναι φρικτό και ντροπιαστικό για τα μάτια μας και για την πόλη μας. Είμαι πάντα υπέρ στο να βρίσκονται λύσεις για κάθε μορφής προβλήματα και ιδιαίτερα για τέτοιες καταστάσεις αλλά κάποιες φορές, είναι τρομερά δύσκολο να επιλυθεί.

Ευαισθητοποιημένος είσαι όταν νοιάζεσαι πραγματικά και όχι όταν ανεβάζεις φωτογραφίες με σκοπό να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω στο πρόβλημα ελπίζοντας ότι με κάποιο μαγικό τρόπο να λυθεί. Όταν δίνεις 10, 20, 50 λεπτά του ευρώ σε κάποιον, θεωρείς ότι βοηθάς και ότι συμβάλλεις στην προσπάθεια για να γίνει καλύτερη η ζωή του/των άστεγου/άστεγων.
Δυστυχώς όπως έχει αποδειχθεί είναι λάθος και δεν βοηθάει σε τίποτα η κίνηση αυτή. Στην ουσία βοηθάς στην αυτοκαταστροφή του επειδή τα χρήματα που του δίνεις με την σκέψη ότι θα πάρει κάτι να φάει, αυτός τα καταναλώνει σε αλκοόλ ή/και ναρκωτικά.

Το ΕΚΑΒ έχει ασχοληθεί άπειρες φορές με τα συγκεκριμένα άτομα. Πολλοί πολίτες καλούν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να τους παραλάβουν διότι θεωρούν ότι έχουν πάθει κάτι ενώ απλά κοιμούνται. Δηλαδή στερείς ένα ασθενοφόρο από τα τέσσερα που είναι διαθέσιμα για την πόλη του Ηρακλείου. Ένα ασθενοφόρο το οποίο κάποιος πολίτης που το έχει πραγματικά δύναται να το στερηθεί επειδή εσύ είσαι «ευαισθητοποιημένος» και κάνεις την κλήση για έναν μεθυσμένο(!). Σκέψου απλά ότι ο πολίτης που ενδέχεται να στερηθεί το όχημα μπορεί να είναι γονιός σου, αδερφός σου ή παππούς σου.
Για τα συγκεκριμένα περιστατικά υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες και δομές που έχουν δημιουργηθεί για αυτούς τους ανθρώπους. Για ανθρώπους που δεν έχουν βοήθεια από κάποιον και δεν έχουν στέγη, νερό και τροφή.

Πριν γίνεις ευαισθητοποιημένος, ψάξε, κρίνε και μετά δράσε.


Π.Α.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ