Το χρονικό της κουζουλάδας…

Το χρονικό της κουζουλάδας…

Σημείωση: H κουζουλάδα δεν αφορά χαρακτηρισμό για τα πρόσωπα αλλά για τις πράξεις (ακούσιες και εκούσιες).

Το χθεσινό περιστατικό που … δυστυχώς έκανε τον γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο και αφορούσε την όλως ατυχή αναφορά του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κατά την απόλυση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Άγιο Τίτο αλλά κυρίως οι δηλώσεις του στα ΜΜΕ επί της Ωραίας Πύλης μάλιστα, είναι ένα ακόμη δείγμα της ασυνεννοησίας στην Εκκλησία της Κρήτης, ακούσιες Κουζουλάδες δηλαδή.

Η αυτή καθαυτή η δήλωση ήταν ατυχής. Δεν προτρέπουμε τους πιστούς να θέσουν την ζωή τους , την Θεοδόχο φύση τους σε έναν τέτοιο σοβαρό κίνδυνο. Δεν αντιβαίνουμε τους Νόμους της Πολιτείας και μάλιστα την εν ισχύ Π.Ν.Π. που υπέχει θέση Αναγκαστικού θα μπορούσαμε να πούμε Νόμου με αυστηρές κυρώσεις. Το σημαντικότερο όμως , δεν δίνουμε πάτημα εμείς με το αναγνωρισμένο ήθος μας, κύρος και αξίωμα που κατέχουμε στους κουζουλούς που λένε ότι δεν υπάρχει ο ΚορονοΙός. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!

Από την αρχή της Πανδημίας η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης (σ.σ. προεδρεύει ο Κρήτης Ειρηναίος)  με σειρά δελτίων τύπου , συνεντεύξεων του εκπροσώπου της Θεοφ. Επισκόπου Κνωσσού κ. Προδρόμου Αρχιγραμματέως της Συνόδου και εγκυκλίων προς τις Μητροπόλεις της Κρήτης , προέτρεπε και διαβεβαίωνε για την πιστή εφαρμογή των μέτρων που οι επιστήμονες εισηγούνταν και η συντεταγμένη Πολιτεία επέβαλε. 

Έλα όμως που αποδεικνύεται ότι άλλα λέει η θειά μου κι άλλα ακούν τα’ αυτιά μου.  Μεταδίδονται ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά ενίοτε λειτουργίες από Ναούς του Ηρακλείου και πολλές φορές έχει εντοπιστεί παρόμοια παραίνεση . Βγάλτη , βγάλτη όχι στον Ναό. 

Σε πρόσφατα μεγάλα θρησκευτικά πανηγύρια υπήρξε και πάλι από τον Κρήτης και επί άμβωνος και μικροφώνου , η ίδια παραίνεση.  

Είναι βέβαια φανερό ότι προσπαθήσατε να τον περιορίσετε δηλαδή να περιορίσετε τις δημόσιες εμφανίσεις του για να αποφύγετε το λάθος . Αλλά χθες δεν μπορούσατε. Ήταν ο Άγιος Τίτος, τι να του πείτε πάλι … μην παραστείτε; Δεν γίνεται. 

Το πρόβλημα λοιπόν Άγιοι Πατέρες – ναι εσείς του Κέντρου, του Νότου , της Δύσης και της Ανατολής – δεν  το βλέπετε ; Δεν λαμβάνετε ομοφώνως τις αποφάσεις της Συνόδου ; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Λαμβάνετε ή δεν λαμβάνετε αποφάσεις εκεί μέσα; Πρέπει να πάρετε θέση αυτή τη φορά και όχι κατά την προσφιλή σας τακτική να τα σπρώχνετε κάτω από το χαλί όλα μεταθέτοντάς τα για το μέλλον ώστε να ξεχαστούν και βαπτίζοντας την λανθασμένη αυτή ενέργεια που είναι βόμβα στα θεμέλια της Εκκλησίας ως παράκληση στην Θεία Πρόνοια η οποία θα έλθει και θα τα σκεπάσει όλα. 

Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή. Μέχρι πότε θα καλύπτουμε τα λάθη μας: Σωστό και αυτό αλλά και πάλι, αφήσατε τον Πρωτοσύγγελο να εκτεθεί και αυτός με την σειρά του (αν όντως ο ίδιος έκανε την διάψευση ή αφέθηκε εσκεμμένα να διαρρεύσει ότι την έκανε ο Μεθόδιος). Τι κερδίσατε όμως; Και πάλι μια τρύπα στο νερό . Πάλι δεν παραιτήθηκε και κάψατε και τον Πρωτοσύγγελο. 

Κάντε υπομονή, θα έρθουν και άλλες ευκαιρίες. Έρχονται και άλλες μεγάλες εορτές που θα πρέπει κατά το τυπικό να παραστεί.  Ίσως τότε.

Οφείλετε Συνοδικοί Πατέρες να σταθείτε στο ύψος της θέσεώς σας. Φέρετε βαρύτατη ευθύνη στους ώμους σας. Η Ιστορία, οι θυσίες , η προσφορά , η εκατόμβη των Κρητικών Αγίων που κοσμούν το Αγιολόγιο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας δεν σας επιτρέπουν να ολισθάνετε έτσι. Ελπίδα των πιστών είναι – η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου – να βαδίζει στα ανεξίτηλα αποτυπώματα της Αγιοτόκου και Αιματοβαμμένης Ιστορίας της Εκκλησίας Κρήτης  και θα πράξει αυτό που πρέπει. 
 

Ένα μέλος του Πληρώματος της Εκκλησίας της Κρήτης. (σημ. Λαϊκός έτσι!)  

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ