Η επικίνδυνη μετακίνηση από και προς το σχολείο

Η επικίνδυνη μετακίνηση από και προς το σχολείο

Ας μεριμνήσουν οι τοπικοί φορείς, προτού συμβούν τα χειρότερα!

Αγαπητό Cretalive, 
 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τα ίδια προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά έτη για του μαθητές των συγκροτημάτων που εδρεύουν εντός της πρώην αμερικανικής βάσης του δήμου Χερσονήσου.
Δεκάδες μαθητές καθημερινώς, μετακινούνται πεζοί, προς και από, τις παραπάνω σχολικές μονάδες, με κίνδυνο της ζωής τους. Συγκεκριμένα κατά μήκος του δρόμου που συνδέει τον οικισμό Γούρνες με τα ως άνω σχολεία, μία διαδρομή περίπου 700 μέτρων, δεν υπάρχει μέριμνα για χρήση της οδού από πεζούς. Μάλιστα, ένας μικρός παράδρομος, ολίγων μέτρων, που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία έως σήμερα.

Η κατασκευή αυτή δεν λύνει το πρόβλημα, διότι αφορά τμήμα της παραπάνω διαδρομής που δεν ξεπερνά τα 50 μέτρα. Λάβετε υπόψη σας, ότι ο δρόμος αυτός, είναι η παλαιά εθνική οδός, όπου διέρχονται, καθημερινώς, οδηγεί με υψηλή ταχύτητα. Στο δρόμο αυτό έχουν γίνει τουλάχιστον δύο θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα τα τελευταία τρία χρόνια.
Σήμερα το πρωί, στο ίδιο σημείο, τελευταία στιγμή ένας μοτοσικλετιστής με επικίνδυνο ελιγμό απέφυγε έναν μικρό μαθητή, ο οποίος κατευθυνόταν, ανυποψίαστος, προς το σχολείο.

Ας μεριμνήσουν οι τοπικοί φορείς γι’ αυτό το θέμα προτού συμβούν τα χειρότερα!

Το έννομο αγαθό της ζωής είναι υπέρτατο έναντι κάθε άλλου!


Ευχαριστώ για την φιλοξενία 

Μ.Π.

 

Φωτογραφία αρχείου: unsplash.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ