Η περιπέτεια ενός πολίτη με τον ΟΑΕΔ και το επίδομα ανεργίας

Η περιπέτεια ενός πολίτη με τον ΟΑΕΔ και το επίδομα ανεργίας

Διαπίστωσα ότι έχω πέσει θύμα πλήρους παραπληροφόρησης και εξαπάτησης, από το οικείο μου παράρτημα του οργανισμού ΟΑΕΔ.

Ονομάζομαι ΚΙΣΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
Στις 16/04/2021 τα συνεχή ερωτήματά μου για το επίδομα της τρίμηνης παραμονή μου στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, παρέμεναν και παραμένουν αναπάντητα.
Εγω αναρωτήθηκα μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος και ξεκίνησα να ψάχνω πρώτα μέσα από την νομοθεσία και μετά μέσα από την καρτέλα μου, όπου διαπίστωσα ότι έχω πέσει θύμα πλήρους παραπληροφόρησης και εξαπάτησης, από το οικείο μου παράρτημα του οργανισμού ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία που θα επισυνάψω, αλλά και για όσους γνωρίζουν το αντικείμενο της δουλειάς τους, είναι όλα στην καρτέλα μου..
.Κανένα απολύτως χρονικό περιθώριο δεν με δεσμεύει, στο να κάνω την καταγγελία και να διεκδικήσω με "νύχια και με δόντια" την απονομή δικαιοσύνης, με εύλογη και αναγκαία την πεποίθηση της εξάλειψης αυτού του φαινομένου..
Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και περιεκτικός, για να αποδώσω τα τεκταινόμενα με σαφήνεια, χωρίς να θέλω να πιστέψω ότι είναι πάγια τακτική του οργανισμού ΟΑΕΔ, σε όλη την επικράτεια της χώρας.
1] Απολύθηκα από Μεταλυκειακό έτος τάξης- μαθητείας στις 24/09-2020 και ως όφειλα εγγράφτηκα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ σύμφωνα με την καρτέλα μου στις 29-09-2020. { αρχείο: ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΡΤΕΛΑ ΟΑΕΔ }.
2] Στις 05/10/2020 έλαβα ένα μήνυμα, {ΑΠΟ 29/12/2020+60 ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ}, { αρχείο: Gmail - ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΒΟΗΘΗΜΑ }, υποχρέωση κάθε άνεργου που άπτεται με βάση τον νόμο, μόνο και αποκλειστικά για την συνέχιση καταβολής του επιδόματος/των...
3] Μετά την 28/12/2020 και εντός του αυτού ημερολογιακού έτους, έπρεπε σύννομα η αίτησή μου να απορριφθεί, για την έλλειψη των 60 ενσήμων του χρόνου {2019} που προηγήθηκε της αίτησης και του μοναδικού κατά νόμο κριτηρίου για την παροχή αυτή. { Η 29,30,31/12/2020 ήταν εργάσιμες ημέρες πλήρους απασχόλησης, αλλά και ημέρες που εξαλείφουν το δικαίωμα μετατόπισης της αίτησης σε μεταγενέστερο ημερολογιακό έτος {2021}, όπως ο νόμος ρητά ορίζει. { αρχείο: ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ}.
4] Στις 04/01/2021 ο ΟΑΕΔ προχωράει σε εγκριτική απόφαση ένταξης στην επιδότηση, Αριθμός Πρωτοκόλλου 22/2021/000076564954, {αρχείο: ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΡΙΜΗΝΟ ΒΟΗΘΗΜΑ }.
5] Στις 05/01/2021 και στο αρχείο: ΚΑΡΤΕΛΑ ΟΑΕΔ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, θα δείτε ότι η αναφορά γίνεται για την πληρωμή 1Η ΔΟΣΗ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2020, όπου εδώ δυστυχώς θα πρέπει για λόγους ευθιξίας, να αναφέρω ρητά και κατηγορηματικά ότι:
Α] Αναγνωρίζω την αδυναμία μου να κάνω ενδικοφανή προσφυγή, λόγω παρέλευσης των 30 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης επιδότησης, που δεν γνώριζα πως μπορώ να εκτυπώσω και να διαβάσω, μένοντας απλά στα εμφανή στοιχεία της καρτέλας μου.
Β] Είμαι ενημερωμένος ότι ναι μεν η άγνοια νόμου τιμωρείται, αλλά και η εξαπάτηση είναι σίγουρο ότι με ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία τιμωρείται εξίσου.
Γ] Εγώ με βάση το αρχικό ενημερωτικό μήνυμα {05/10/2020} και την διαπίστωση ότι η καταβολή έγινε με την πρώτη δόση να έχει κατατεθεί στο λογαριασμό μου, έπεσα σε "βαθύ ύπνο" αγνοώντας να προστρέξω σε εξέταση για περισσότερες λεπτομέρειες..
Τέλος!, σήμερα και επειδή δεν γνωρίζω εάν είχα ή εξακολουθώ να έχω, το δικαίωμα να επανυποβάλω την αίτηση, {δηλαδή εάν έπρεπε να την υποβάλω στο 2021 όπου πληρούσα τις προϋποθέσεις}, αφού το μοναδικό κριτήριο για το επίδομα αυτό είναι μόνο τα 60 ένσημα, του προηγούμενου έτους από το έτος υποβολής της αίτησης, θέλω με βάση τον νόμο και την κοινή πρακτική που άπτεται της λογικής, να διευθετήσετε το θέμα μου και να βρείτε τρόπο προς αποφυγή παρόμοιων καταχρηστικών και αντί κοινωνικών φαινομένων..
Με σεβασμό,
Παναγιώτης Κισανάκης.
Υ.Γ: Το παρόν καθώς και την όλη πορεία των υποχρεώσεών μου και δικαιωμάτων μου, συντάσσει και παρακολουθεί προς ώρας ο Πατέρας μου ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΙΣΑΝΑΚΗΣ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ