Κάτοικοι στην Κηπούπολη υπό ομηρεία με την ανοχή της δημοτικής αστυνομίας!

Newsroom
Newsroom

"Η σταγόνα έχει ξεχειλίσει το ποτήρι..."

Αγαπητό Cretalive,

 ως κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Κηπούπολης του δήμου Ηρακλείου, ζητούμε τη συνδρομή σας στο αυτονόητο, την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας. Εδώ και πολλά χρόνια, ιδιοκτήτες πάσης φύσεως βαρέων οχημάτων, σταθμεύουν παράνομα τα βαρέα οχήματά τους στους δρόμους Πανδώρας και Αχέπα, αδιαφορώντας για την ειδική σήμανση για απαγόρευση ΣΤΑΣΗΣ και ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ που έχει τοποθετήσει η αρμόδια τεχνική υπηρεσία. Σημειωτέον στη συμβολή των άνω οδών, έχουν συμβεί κάποια τροχαία, ευτυχώς αναίμακτα, λόγω της κάλυψης των οδικών σημάτων από τον όγκο των οχημάτων αυτών.

Επίσης, στην περιοχή λειτουργούν και σχολεία, κάτι που εύκολα κάνει αντιληπτό το ευαίσθητο της εύρυθμης κυκλοφορίας στην περιοχή. Θύμα παρόμοιου τροχαίου έχω υπάρξει και εγώ προσωπικά προ ετών. Στις σχεδόν καθημερινές οχλήσεις που απευθύνουμε στη δημοτική αστυνομία, ειρήσθω εν παρόδω, κωφεύουν επιδεικτικά, άλλοτε επιρρίπτοντας την ευθύνη σε άλλες υπηρεσίες και άλλοτε ουσιαστικά παρέχοντας κάλυψη στους οδηγούς, επικαλούμενοι πως απαγορεύεται μόνο η στάθμευση (άρα άνω των 24 ωρών), κάτι που οι σχετικές φωτογραφίες το διαψεύδουν.

Η σταγόνα έχει ξεχειλίσει το ποτήρι. Η γειτονιά μας έχει μετατραπεί σε μόνιμο χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων, βρισκόμαστε ένα βήμα κυριολεκτικά πριν τη χειροδικία, μια μη αποδεκτή πρακτική, όμως δεν έχουμε άλλο τρόπο να βρούμε το δίκιο μας. Σ Σημειώνουμε, δε, πως οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών, πέρα από τον κίνδυνο στην ασφάλεια των μετακινήσεων, προκαλούν σοβαρή ηχορύπανση, καθώς μετακινούν τα οχήματά τους σε ώρες κοινής ησυχίας, οχήματα που δουλεύουν πολλή ώρα πριν ξεκινήσουν και η όχληση είναι απίστευτη. Ακόμη και σε αυτό το ζήτημα, κωφεύει επιδεικτικά η αρμόδια δημοτική υπηρεσία.

Αναγκαζόμαστε σε μια ευνομούμενη πολιτεία, να καταφεύγουμε στη δημοσιοποίηση ενός χρόνιου προβλήματος, ώστε να αποφύγουμε παρόμοιες επώδυνες καταστάσεις από την αδιαφορία κάποιων φορέων της δημοτικής αρχής, όπως δυστυχώς πολύ πρόσφατα συνέβη στην πόλη μας, με τραγικά αποτελέσματα.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη στήριξή σας.

Κηπούπολη

Κηπούπολη

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ