Η πτώση του δέντρου στη Λ.Δημοκρατίας "γεννά" ανησυχίες

Newsroom
Newsroom

"Έπειτα των τελευταίων τραγικών περιστατικών που βιώσαμε στην Λ. Δημοκρατίας, επανεκτιμούμε όλοι κάθε εργασία πάσας υπηρεσίας"

Αγαπητοί κύριοι,

Τέλη Αυγούστου 2022 παρατηρήθηκε στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Χωστού Ηρακλείου, συγκεκριμένα στην διακλάδωση Μαλαδών-Φοινικιάς, πως δημόσια συνεργεία προέβησαν σε διάνοιξη οδοστρώματος, εκσκαφώντας επί ριζών υπερογκώδη δένδρων, οι οποίες πλέον είναι εμφανείς.

Έπειτα των τελευταίων τραγικών περιστατικών που βιώσαμε στην Λ. Δημοκρατίας με την πτώση δένδρου, έχοντας ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Παναγιώτη Μητρέλου, επανεκτιμούμε όλοι κάθε εργασία πάσας υπηρεσίας. 

Εγκλωβίζοντας περιοριστικά τους οδηγούς σε μια ουρά αυτοκινήτων στο προαναφερθέν σημείο, λόγω των πρόσφατων προχειροδουλειών με τους κόμβους, είμαστε όλοι εκτεθειμένοι σε μία εν δυνάμει πτώση δένδρου, όπου δεν θα έχουμε καν περιθώρια ελιγμού.

Μάλιστα οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους: 

Άγιος Ιωάννης Χωστός

Άγιος Ιωάννης Χωστός

Άγιος Ιωάννης Χωστός

Παρακαλώ κάθε υπεύθυνο, δίχως διπλωματικές γραφειοκρατίες και δορυφορικά γαϊτανάκια ευθυνών και υπηρεσιών, να παραθέσει δημοσίως (απ' τη στιγμή που εν γένει σε κάθε έργο δημοσίου συμφέροντος, νομοτελειακά, ο πολίτης υποχρεούται να ενημερωθεί στο ακέραιο) απάντηση σε δύο καίρια ερωτήματα:

- Η συγκεκριμένη διάνοιξη έχει πραγματοποιηθεί με περιβαλλοντολογικά κριτήρια εξέτασης της επιτόπιας χλωρίδας, διασφαλίζοντας την; Η οποία, μάλιστα, θα επηρεαστεί τον ερχόμενο χειμώνα με τα καιρικά φαινόμενα. Αν ναι, να δημοσιοποιηθεί η έκθεση.

- Έχει προβλεφθεί στο σημείο η δημιουργία προστατευτικών για όσα φθαρτά υλικά «κατεβάσει» ο γυμνός -πλέον- λοφίσκος; 

Η εμπιστοσύνη, κύριοι, προς κάθε κρατικό και δημόσιο φορέα, έχει χαθεί. Όχι αδίκως. Είναι επακόλουθο ο καθένας μας ν' ανησυχεί και να διερωτάται για το παραμικρό, όταν γινόμαστε μάρτυρες του πόσο γρήγορα και για το τίποτα χάνεται μια ανθρώπινη ζωή.

Υ.Γ.: Το παρόν θα κατατεθεί με την μορφή διαβήματος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για τις ανάλογες απαντήσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Β.Κ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ