Λαϊκής αγοράς το ανάγνωσμα...

Λαϊκής αγοράς το ανάγνωσμα...

Πώς, πότε, με τι διαδικασίες και ποιοι αποφάσισαν βράδυ την χρήση οδού έξω από τις επιλεχθείσες για την παράλληλη αγορά;

Nέα Αλικαρνασσός, 2021 μ.χ.

16/1/2021, μέρα Σάββατο, κρύο, βροχή και μυρωδιά χειμώνα. Ξεκινάς έτοιμος να χαρείς το Σαββατοκύριακο και αποφασίζεις να βγεις για τα επιτρεπόμενα στέλνοντας μήνυμα νο2 στον αγαπητό αριθμό. Αλλά φευ, κάποιοι αποφασίζουν να μην σε αφήσουν να αγιάσεις.

Έχεις ενημερωθεί από τα τοπικά ΜΜΕ, ιστοσελίδες, αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κοινωνικά δίκτυα πως η λαϊκή αγορά στην Ν. Αλικαρνασσό θα μεταφερθεί στις οδούς Αναπαύσεως και Αναγεννήσεως έως ότου μεταφερθεί μόνιμα σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Ηρακλείου πλησίον των φυλακών. Όλα καλά και δεκτά και όπως πρέπει.

Αλλά, ξάφνου κάτι δεν τους βγαίνει και αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν και οδό που ουδέποτε δεν συζητήθηκε δημόσια, ανοιχτά και όπως επιβάλουν οι διαδικασίες. Έτσι, η οδός Αρχιμήδους επιλέχθηκε για την επονομαζόμενη παράλληλη λαϊκή αγορά χωρίς όμως ποτε οι κάτοικοι να έχουν ενημερωθεί, χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα σε καμία συνέλευση, συζήτηση, συμβούλιο. Ετσι, απλά, αποφάσισα και διέταξαν.

Στην ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ: 318 (Απόσπασμα από το πρακτικό αριθμ. 31) Περίληψη: Μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη στην κοινότητα της Νέας Αλικαρνασσού (απόφαση 78/2020 σε ορθή επανάληψη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) με ΑΔΑ Ψ3ΑΜΩ0Ο-ΨΞΡ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Α. Τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τρίτη στη Ν. Αλικαρνασσό από τις οδούς: Αρτεμησίας και Διονυσίου, στην οδό Αναπαύσεως από την Λ. Ικάρου μέχρι και την οδό Αναγεννήσεως και στην οδό Αναγεννήσεως από την οδό Αναπαύσεως μέχρι την οδό Σταδίου, προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο δημοτικό ακίνητο έμπροσθεν του Καταστήματος Κράτησης Νέας Αλικαρνασσού που θα στεγάσει τη λαϊκή αγορά οριστικά.

Ερωτούμε λοιπόν πώς, πότε, με τι διαδικασίες και ποιοι αποφάσισαν βράδυ την χρήση οδού έξω από τις επιλεχθείσες για την παράλληλη αγορά χωρίς να ενημερωθούν οι κάτοικοι με κανένα μέσο.

Ερωτηθείς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, απέφυγε να δώσει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις στο θέμα.

Αλλά κατάληψη δημοσίου δρόμου χωρίς αποφάσεις νομιμες δεν θα γίνει δεκτός με κανέναν τρόπο που το επιτελικό σύστημα έχει επιλέξει.

Δ.Π.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ