Ο έρπητας ζωστήρας και ο κορωνοϊός

Ο έρπητας ζωστήρας και ο κορωνοϊός

Είναι ο έπης ζωστήρας πιθανή παρενέργεια του εμβολιασμού για τον covid-19;

Αγαπητό Cretalive,

Είναι ο έrπης ζωστήρας πιθανή παρενέργεια του εμβολιασμού για τον covid-19;

Πολλά λέγονται για τις παρενέργειες του εμβολιασμού κατα του covid-19.Ένα ερώτημα μέσα σε αυτά είναι εάν ο έρπης ζωστήρας μπορεί να συσχετιστεί με το εμβόλιο. Στην προσπάθεια να απαντηθεί αυτή η ερώτηση έχουν αποφανθεί διακεκριμένοι δερματολόγοι καθώς και επισήμως ο ΕΟΔΥ μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα.Η απάντηση ήταν η ίδια.

"Ο έρπης ζωστήρας είναι πάθηση η οποία δεν θεωρείται παρενέργεια του εμβολιασμού για το νέο κορωνοιό." Συνεχίζοντας την έρευνα για το θέμα καθώς πρόσωπο του οικογενειακού μου περιβάλλοντως εκδήλωσε την συγκεκριμένη δερματική πάθηση γύρω από την περιοχή του εμβολίου διάβασα σχετικό άρθρο της dailymail..co.uk με ημερομηνία 20/04/21. (Δημοσίευση:Mary Kekatos Senior Health Reporter For Dailymail.com) Το άρθρο αναφέρει οτι 6 άτομα στο Ισραήλ εμφάνισαν έρπη ζωστήρα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.Επίσης άτομα με αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις είναι πιθανόν να νοσήσουν απο έρπη μετά τον εμβολιασμό.

Στην συγκεκριμένη ευπαθή ομάδα συστήνεται να προηγηθεί ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΠΗ ΖΩΣΤΗΡΑ πρίν το εμβόλιο για τον covid. Μήπως λοιπόν δεν πρέπει "να μπουν ολα τα πρόβατα στο ίδιο μαντρί"; Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποθαρρυνθεί κάποιος να κάνει το εμβόλιο καθώς μοιάζει η μόνη λύση για έξοδο απο αυτή την παγκόσμια κριση.

Όμως καλό θα ήταν να υπάρχει μια παραπάνω μέριμνα και ενημέρωση ειδικά στις ευπαθείς ομάδες. Αναφέρω τα παραπάνω για να μην βρεθεί καποιος συνάνθρωπος μας στη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο δικός μου άνθρωπος.
Μ.Μ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ