Οικογένειες ... ξεκρέμαστες και οι υποδομές για τα νήπια στο "περίμενε"

Οικογένειες ... ξεκρέμαστες και οι υποδομές για τα νήπια στο "περίμενε"

Αγαπητό Cretalive,

Ανήκω και εγω στις οικογένειες που η πρωτοβάθμια περιφερειακή διεύθυνση Ηρακλείου Κρήτης με αναγκάζουν λόγω κληρωσης της κόρης μου να φοιτησει αντί του 64ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου Κρήτης που είναι διπλα μας στα 100 μετρα στο 66ο το οποιο απέχει 1.5 km απο το σπίτι μας.

Να προσθέσω εδώ ότι εγώ ούσα άνεργη ενώ ο άντρας μου ασχολείται με τα αγροτικά διαθέτουμε ένα οχημα μόνο το οποιο χρησιμοποιει για τις δραστηριότητες του σε ακαταστατες ώρες καθως και ότι είμαι έγκυος και τον Σεπτέμβρη γεννάω μένοντας κρεμασμένη η κόρη μου χωρίς να ξέρω τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη με το σχολειο της και με ένα νεογέννητο στο σπίτι!!!

Θεωροντας εγώ ότι η κόρη μου θα φοιτήσει στο 64 ο νηπιαγωγείο είχαμε κάνει τον προγραμματισμό μας ότι θα πήγαινα με τα ποδια το παιδί στο σχολείο μαζί με το μωρό ούσα λεχώνα εγώ. 

Το σχολείο φάντασμα προφανώς και δεν υπάρχει όπως και εσεις πολύ ορθά ανεβάσετε την φωτογραφία στο site (Δείτε ΕΔΩ).  

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου θα συνεδριάσει στις 30 Ιουνίου ημέρα Τρίτη και ώρα 1:00 προκειμένου να λάβει απόφαση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2020 για να γίνουν τα προκατ.  

Το εν λόγω χωράφι γιατί περί αυτου πρόκειται θααα αποψιλωθεί...θααα τοποθετηθούν τα προκατ...θααα πρέπει να μεριμνήσουν για την θέρμανση τουαλέτες κλπ των νηπίων αλλά και στην περίφραξη και διαμόρφωση του εξωτερικου χώρου προκειμενου τα παιδιά να μπορούν να προαυλιζονται με ασφάλεια από τυχόν κινδύνους. 

Στην πρωτοβάθμια με ενημέρωσαν ότι 6 παρακαλώ τέτοια νηπιαγωγεία είναι που θααα ιδρυθούν (δεν είναι μόνο το 66ο δηλαδή!!).  Φανταστείτε λοιπόν πόσες οικογένειες έχουν βρεθεί ξεκρεμαστες 2 μήνες πριν την έναρξη του σχολικού έτους.  

Υποτίθεται ότι πέρσι ο Δήμος Ηρακλείου είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίσει πάλι..τοτε δόθηκε η λύση προκειμένου τα παιδιά που έμειναν εκτός να παίρνανε voucher με ενημέρωσαν. 

Θα έπρεπε λοιπόν και φέτος να μεριμνήσουν όλη την χρονιά που είχε μπροστά ο δήμος αναμένοντας ότι θα προκύψει αυτήν την περίοδο πάλι το ίδιο πρόβλημα και να έχουν ενεργήσει πολύ νωρίτερα όχι απαντώντας μας ότι θααα βάλουν τα κτίρια.  Έπρεπε όλο τον χειμώνα να τα είχαν φτιάξει και να ήταν όλα έτοιμα.

Ειδικά τώρα μέσα στο καλοκαίρι με τις καλοκαιρινές άδειες...άδειες ειδικού σκοπού κοκ αμφιβάλω το ποσό είναι εφικτό να γίνει το σχέδιο τους. 

Ίσως θα επρεπε να συγκεντρωθούν τα στοιχεία των οικογενειών που έχουν αυτό το πρόβλημα να γίνει μια συγκεντρωτικη καταγγελία η ένα δικόγραφο απευθυνομενοι στον δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου προς τους αρμόδιους φορείς από του υπουργείου Παιδείας και τις κτιριακες εγκαταστάσεις α.ε. που είναι υπεύθυνοι για τα προκατ μέχρι τον δήμο, την πρωτοβάθμια διεύθυνση αλλά και το συνήγορο του Πολίτη . 

Ευχαριστώ πολύ. 

Α.Ε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ