Ποια η συνεισφορά της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στη δημόσια εκπαίδευση;

Ποια η συνεισφορά της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στη δημόσια εκπαίδευση;

Αντιδράσεις εξακολουθεί και προκαλεί η ανακοίνωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Αγαπητό Cretalive,

βρισκόμαστε μέσα σε μια πολύ δύσκολη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού. Πολλοί συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους. Ανάμεσά τους και άτομα νεαρής ηλικίας.

Η ατομική και συλλογική ευθύνη για προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Υπάρχουν πολλά θετικά παραδείγματα. Υπάρχουν όμως, δυστυχώς και οι εξαιρέσεις.

Στις εξαιρέσεις αυτές συγκαταλέγεται και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, η οποία αποτελεί ένα θλιβερό παράδειγμα άρνησης της πραγματικότητας. Το κείμενο υποστήριξης στον αρχιτρομοκράτη και δολοφόνο της οργάνωσης 17 Νοέμβρη ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση είναι η στάση της Διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου απέναντι στην τοπική ΕΛΜΕ και τον πρόεδρό της.

Αυτή η ανακοίνωση δεν έχει ούτε καν καταδικαστεί από την τοπική Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την ΕΛΜΕ Ηρακλείου την αποτελούν δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι οφείλουν να σέβονται τους νόμους του κράτους και τα θύματα της τρομοκρατίας. Μισθοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο, το οποίο οφείλει να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις στους λειτουργούς του όταν υπερβαίνουν τους νόμους και τα χρηστά ήθη. Τί να περιμένουμε όμως όταν αυτές οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των καθηγητών, τις τελευταίες δεκαετίες, αποτέλεσαν το κακομαθημένο παιδί του ελληνικού δημοσίου και οι πειθαρχικές κυρώσεις για οτιδήποτε και αν έκαναν ήταν ανύπαρκτες;

Αξίζει όμως να θυμηθούμε, μόλις τους τελευταίους μήνες, τη … συνεισφορά  της τοπικής ΕΛΜΕ στη δημόσια εκπαίδευση!!!

-Άρνηση της ΕΛΜΕ να κάνουν οι καθηγητές τηλεκπαίδευση και υποστήριξή της στις μαθητικές καταλήψεις

  -Καταδίκη της Ελληνικής Αστυνομίας (!!!) που ελευθέρωσε και απέδωσε στο Πολυτεχνείο Κρήτης το ιστορικό κτίριο Rosa Nera στα Χανιά από μακροχρόνια κατάληψη:

https://www.olme.gr/wp-content/uploads/2020/09/psifismataGS0509202.pdf

-Δήλωση του προέδρου της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι

«Έχουμε πάρει απόφαση σαν ΟΛΜΕ να μη γίνει καμία ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων μέσα από σχολικές αίθουσες…και ότι υπάρχουν περιστατικά όπου οι μάσκες προκαλούν κρίσεις πανικού σε παιδιά…»

-Καταδίκη της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Κρήτη:

https://tvxs.gr/news/ellada/pompeo-go-home-kai-apo-toys-kritikoys&dr=tvxsmrstvxs

-Άρνηση για οποιαδήποτε αξιολόγηση είτε στους καθηγητές είτε στις σχολικές μονάδες.

 Όσο η ΕΛΜΕ Ηρακλείου θεωρεί αδιανόητο να της επιβληθούν κυρώσεις από τον εργοδότη της τόσο πρέπει να γνωρίζει ότι ζει σε ένα δικό της κόσμο, αποκομμένη από την εκπαίδευση. Αρκείται σε διαδικασίες που ικανοποιούν το μικρομεγαλισμό της, την έκδοση ανακοινώσεων και την εκλογή εκπροσώπων από το μοναδικό ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, που υπάρχει πλέον μόνο στο Ηράκλειο!!!.

 

Ευχαριστούμε πολύ

Με εκτίμηση

Αλέξης Τροχαλάκης

Μοχός Ηρακλείου

 

 

Δείτε επίσης: 

ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα μας αφορά όλους

Η απάντηση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για τον Κουφοντίνα και η θέση του Cretalive

Όταν οι ανακοινώσεις εκπαιδευτικών προκαλούν δεύτερες σκέψεις…

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ