Η απάντηση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για τον Κουφοντίνα και η θέση του Cretalive

Η απάντηση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για τον Κουφοντίνα και η θέση του Cretalive

Τι διευκρινίζει η Διοίκηση του Συνδικαλιστικού Οργάνου

Διευκρινίσεις με αφορμή το σχόλιο του Cretalive για τη θέση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, έστειλε η Διοίκηση του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών

Παραθέτουμε ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση, με τις απαραίτητες επισημάνσεις από την πλευρά μας, καθώς το σχόλιο, δεν ήταν "ανώνυμο" όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι κ. Ζαχαρίας Ρηγάκης και Σταύρος Τζουρμπάκης

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

"Δεύτερες σκέψεις μας πληροφόρησε ότι κάνει ανώνυμος (!!!) αρθρογράφος για το σωματείο των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ, ενώ παράλληλα αυτοανακηρύσσεται εκπρόσωπος ενός κύματος (!!!) συναδέλφων εκπαιδευτικών που διαχωρίζουν τη θέση τους. 

Αντί να κάνει δεύτερες σκέψεις ως προς την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, θα προτιμούσαμε να αγωνιά μαζί με εκατοντάδες φορείς και συλλογικότητες, προσωπικότητες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα και χιλιάδες απλούς πολίτες για το ενδεχόμενο η χώρα να συμπεριληφθεί στο θλιβερό κατάλογο απολυταρχικών καθεστώτων με νεκρούς απεργούς πείνας

Σιγοντάρει o ανώνυμος κονδυλοφόρος άθελα του, ή ηθελημένα, μια οργανωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Το θέμα συζήτησης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η δράση του πολυ-ισοβίτη κρατούμενου η οποία έχει κριθεί και καταδικαστεί. 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ως συνδικαλιστικός φορέας βρίσκεται εκ φύσεως απέναντι στον πολιτικό και ιδεολογικό τρόπο δράσης του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Συσκοτίζει ο ανώνυμος κονδυλοφόρος, το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται στον ισοβίτη την εφαρμογή του νόμου που η ίδια έχει ψηφίσει. 

Για να μην μεταφέρουμε τους ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης Κούρτοβικ, θα παραθέσουμε την άποψη του μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Θέμη Σοφού (αφήνουμε τον καθένα να αναζητήσει τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει): 

«Διερωτώμαι, πώς είναι δυνατόν να μην είναι σε θέση μια αστική δημοκρατία να μην επιλύει ένα τέτοιο (απλό) ζήτημα και να αφήνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να πεθάνει ένας απεργός πείνας; Πολιτικά άπολις, σας δηλώνω με την απαιτούμενη πολιτική νηφαλιότητα ότι είμαι και θα παραμείνω αντίθετος στην απαθή στάση σας, έναντι του απεργού πείνας, και θα διακηρύξω πανηγυρικά τη βασιμότητα του αιτήματός του, όσο και εάν απαντάτε με τις πράξεις για τις οποίες καταδικάσθηκε. Διότι η Δημοκρατία έχει ανάγκη στηριγμάτων πέραν και έξω οποιουδήποτε πολιτικού ή κοινωνικού φάσματος» 

Θα προτιμούσαμε απ’ τον ανώνυμο κονδυλοφόρο, αντί να αναπαράγει τα επιχειρήματα καταδικασμένων στη συνείδηση του κόσμου, “ηγετών” απολυταρχικών καθεστώτων, “δεν μας εκβιάζουν οι τρομοκράτες”, να είναι διαπρύσιος κήρυκας του Διαφωτισμού, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας, πολλώ δε μάλλον αν τυγχάνει και να ανήκει στο δυναμικό των Λειτουργών της Δημόσιας Εκπαίδευσης. 

Θα προτιμούσαμε ο ανώνυμος κονδυλοφόρος να κάνει δεύτερες σκέψεις για τις πρωτοφανείς για τα Δημοκρατικά δεδομένα προσπάθειες φίμωσης επαγγελματιών δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και απλών πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προσπαθούν να σταματήσουν ένα τραγικό για τη χώρα μας και το πολίτευμά της ενδεχόμενο.

Όσο για μας, θα συνταχθούμε με τα λόγια του Προέδρου της ένωσης Δικαστών – Εισαγγελέων, Χριστόφορου Σεβαστίδη:  «Ο Μεσαίωνας δεν ξεριζώθηκε ακόμα. Ζει σε εκείνους που ξερνώντας ασίγαστο μίσος χαρακτηρίζουν «αντιεξουσιαστή» όποιον τολμήσει να μιλήσει για ανθρώπινα δικαιώματα»". 

 

Αντί απάντησης από το Cretalive:

Κατ' αρχάς δεν υπάρχει ανώνυμος αρθρογράφος που έγραψε το σχόλιο. Η σχολιογραφική στήλη Είδα- άκουσα απηχεί τις απόψεις του Μέσου, αυτό κάνει εδώ και 11 χρόνια, αυτό έκανε και στη συγκεκριμένη αναφορά. Μάλλον το ξέρει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, αλλά μάλλον κάνει πως δεν το ξέρει ή σκοπίμως το προσπερνά! Τώρα επί της ουσίας: ελπίζω να μας επιτρέπει να κάνουμε και δεύτερες αλλά και τρίτες σκέψεις σε κάθε ανακοίνωση οποιουδήποτε φορέα, βγάζει μια ανακοίνωση για την οποία ήδη έχουν προκληθεί αντιδράσεις και μέσα στον εκπαιδευτικό χώρο για τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύει τη δράση και τους σκοπούς του Κουφοντίνα.

Εμείς δεν σχολιάσαμε για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να πάρει θέση ένα σωματείο στα όσα συμβαίνουν και για το πως βλέπει τη συμπεριφορά της εξουσίας απέναντι στον πολυισοβίτη. Εμείς πιαστήκαμε από μια αποστροφή της ανακοίνωσης που κάνει λόγο για ιδεολογική και πολιτική στάση ( του καταδικασμένου για δολοφονίες Λουκά της 17 Νοέμβρη)!
Άραγε που προκύπτουν πολιτικές και ιδεολογικές στάσεις του τρομοκράτη ( χαρακτηρισμένος ως τέτοιος και από τον Αλέξη Τσίπρα ) Κουφοντίνα; Αυτό από μόνο του σε εκείνον που συνέταξε την ανακοίνωση δεν φέρνει δεύτερη σκέψη; Έτσι βλέπει ο συντάκτης το ρόλο ενός δολοφόνου; Ως έναν ιδεολόγο που πήρε λάθος δρόμο; Βέβαια ο κ. Ρηγάκης, στην καταγγελτική προς το cretalive ανακοίνωση, επιμένει να κάνει λόγο για πολιτικό και ιδεολογικό τρόπο δράσης του Κουφοντίνα, ε, ας μας εξηγήσει λοιπόν τι εννοεί για να καταλάβουμε ποιο είναι το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο μιας δολοφονικής οργάνωσης που έχει κριθεί από τα δικαστήρια κι από τη συνείδηση του ελληνικού λαού ! Διότι εν τέλει δεν είναι γλωσσικό ολίσθημα όπως ίσως πολλοί να νόμιζαν. Γιατί εάν η ΕΛΜΕ Ηρακλείου έχει πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με δολοφόνους, καλό θα είναι να ξέρουμε ποιες! Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! 

Δείτε επίσης:

Όταν οι ανακοινώσεις εκπαιδευτικών προκαλούν δεύτερες σκέψεις…

ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα μας αφορά όλους

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ