Πολεοδομική παραδοξότητα

Πολεοδομική παραδοξότητα

"Η κάκιστη εικόνα κρατάει χρόνια, καλό είναι όσοι έχουν πρόσβαση στους αρμόδιους ας κάνουν κάτι"

Αγαπητό Cretalive

Χθες το πρωί καθόμουν στα «Λιοντάρια» για καφέ και παρατηρούσα κάποιους τεχνίτες που επισκεύαζαν μια τέντα σ ένα καφέ. Η τέντα αιωρούνταν στηριζόμενη σε κάποιους μηχανισμούς που προφανώς κόστιζαν κάποιες χιλιάδες ευρώ. Σε συνέχεια της τέντας υπήρχαν πρόσθετα και κάποιες ομπρέλες που φυσικά στηριζόταν σε στύλους πακτωμένους σε μετακινούμενους  κύβους μπετόν.

Όλα αυτά γιατί κατά την πολεοδομική νομοθεσία απαγορεύεται η τέντα να στηρίζεται σε σταθερούς στύλους επειδή τότε θεωρείται στεγασμένος χώρος! Απαγορεύονται λοιπόν δυο στύλοι να στηρίξουν τη τέντα σωστά και οικονομικά και δεν απαγορεύεται να τοποθετήσεις και 2 και 3 και 5 ομπρέλες με στύλους και αυτούς τους ακαλαίσθητους όγκους που κουβαλούν για σταθερότητα.

Η παραδοξότητα αυτή μόνο στη χώρα μας την έχω δει, γιατί έχω υπόψη μου μεγάλες πόλεις της Ευρώπης (Παρίσι, Ρώμη) που επιτρέπεται στα μεγάλα πεζοδρόμια και πλατείες να κατασκευάζουν κιόσκια περίκλειστα με τζάμι και φυσικά με στηρίξεις στις γωνίες με αλουμινένιους στύλους, κομψότατα και μπορεί ο επισκέπτης να απολαμβάνει τη θέα μαζί με το ποτό του.

Εδώ αναγκάζονται να κρεμούν αυτά τα ακαλαίσθητα πλαστικά για να σε προστατέψουν από αέρα και βροχή και τα στηρίζουν όπως – όπως σε ζαρντινιέρες με μόνο χώμα , σε χαλκάδες πακτωμένους στο έδαφος και το όλο θέαμα, ειδικά το χειμώνα, θυμίζει γύφτικο τσαντίρι κακοστερεωμένο.

Επειδή τυγχάνω γνώστης του θέματος λόγω επαγγέλματος και επειδή αυτή η κάκιστη εικόνα κρατάει χρόνια, καλό είναι όσοι έχουν πρόσβαση στους αρμόδιους ας κάνουν κάτι, αυτή η εικόνα δεν μας τιμά.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Ν. Γ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ