Τα πάρκινγκ για τα ποδήλατα και ο δημόσιος χώρος

Newsroom
Newsroom

Όποιος αποφάσισε το συγκεκριμένο έργο μάλλον έχει να κάνει ποδήλατο στον αστικό ιστό από την παιδική του ηλικία

Αγαπητό Cretalive,

Αρχικά να σας πω ότι ποδηλατώ σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Οι φωστήρες του δήμου Ηρακλείου σε μια "απλά κονδύλια να απορροφούνται" διάθεση, κατάληξαν πως το ποδήλατο χρειάζεται πάρκινγκ με σκέπαστρο επειδή στο Ηράκλειο ... βρέχει νυχθημερόν.

Βάλε και κινητό και εφαρμογή και ένα σωρό, ενώ απλά αρκεί να βάλουν σε κεντρικά σημεία λίγες θέσεις για κλείδωμα έξω από βασικά κτήρια που δέχονται πολλές επισκέψεις όπως παντού αλλού σε όλο τον κόσμο.

Το ποδήλατο δεν χρειάζεται πάρκινγκ και να κάνει κάποιος μετά το τελευταίο χιλιόμετρο (last mile) με τα πόδια. Η ευκολία του ποδηλάτου είναι ότι φτάνεις με αυτό στον τελικό προορισμό. Όποιος αποφάσισε το συγκεκριμένο έργο μάλλον έχει να κάνει ποδήλατο στον αστικό ιστό από την παιδική του ηλικία.

ποδήλατο Ηράκλειο Πάρκινγκ θέσεις στάθμευση

Στο Μασταμπά στη πλατεία Νίκαιας το έβαλαν δίπλα στο φανάρι για να κόψουν κι άλλο χώρο από τους πεζούς, μαμάδες με καρότσια, ΑΜΕΑ, στην αλάνα των Πατελών το τοποθέτησαν στο ελάχιστο πεζοδρόμιο απέναντι ώστε όταν έχει πολύ κόσμο αυτός να βγει στο δρόμο για σίγουρο αυτοκινητιστικό. Ακριβώς απέναντι η παιδική χαρά της Αγίας Άννας είναι στο ημίφως για πάνω από ένα χρόνο.. ποιότητα ζωής και πράσινα άλογα.

Έξω από τα τείχη απλά δείτε την φωτογραφία δεν το χωρά ο νους. Οι αρμόδιοι του δήμου θα μας πουν είτε πες τα στους επόμενους (!!) είτε φταίει ο εργολάβος για τη λάθος θέση, θα διορθωθεί κλπ. Ξαναλέμε με το ποδήλατο κανείς το last mile, δεν το παρκάρεις κάπου και μετά πας πεζός.

Καλή φιέστα την Κυριακή στο πάρκο Γεωργιάδη και καληνύχτα μικροκινητικότητα, δημόσιε χώρε, πεζοί, καρότσια, ΑΜΕΑ, Ποιότητα Ζωής.

Ένας δημότης Ηρακλείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ