Τί θα γίνει με τα κανονάκια κρότου;

Τί θα γίνει με τα κανονάκια κρότου;

"Χτυπάνε ανά λεπτό με ένα πολύ δυνατό κρότο σαν πυροβολισμό ακόμα και στις ώρες της κοινής ησυχίας ακόμα και κοντά σε κατοικημένες περιοχές"

Αγαπητό cretalive,

Εδώ και πέντε έξι χρόνια κάθε καλοκαίρι η ίδια ιστορία. Αγρότες στην περιφέρεια αγνοώντας αν βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή τοποθετούν στα αμπέλια τους κανονάκια κρότου για να απομακρύνουν τα πουλιά. Τα κανονάκια κρότου ή τρόμου είναι μια κατασκευή που μοιάζει με κανόνι, βέβαια, και παράγει τακτικούς δυνατούς κρότους προκειμένου να τρομάξει τα πουλιά και να τα απομακρύνει από τις καλλιέργειες και την περιοχή γενικότερα...

Ενεργοποιούνται αυτόματα τα χαράματα και απενεργοποιούνται το σούρουπο. Όχι πάντα βέβαια γιατί ορισμένοι αδιαφορούν να τα ρυθμίσουν κι έτσι μπορεί να χτυπάνε όλο το 24ωρο.

Αυτά τα κανονάκια κρότου λοιπόν χτυπάνε ανά λεπτό με ένα πολύ δυνατό κρότο σαν πυροβολισμό ακόμα και στις ώρες της κοινής ησυχίας ακόμα και κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Χαρακτηριστική περίπτωση η περιοχή της Σύλλαμου και των Αρχανών αλλά και σε πολλές άλλες πλέον...

 Η πολιτεία, οι αρμόδιοι και οι τοπικές διοικήσεις γνωρίζουν καλά το θέμα αλλά απαξιούν παντελώς για την επίλυση αυτού το προβλήματος. Έτσι τίθεται σοβαρό ζήτημα καταπάτησης αναφορικά με τις ώρες κοινής ησυχίας με τους κατοίκους να μη μπορούν να ξεκουραστούν αλλά και με αυτούς που αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα να βρίσκονται σε μόνιμη κατάσταση στρες.

Άλλες φορές πάλι, πολίτες που έχουν κατοικίες προς ενοικίαση, δεν μπορούν να τις διαθέσουν, μιας και η ζήτηση πέφτει εξαιτίας του θορύβου και της συνεχούς όχλησης. 

Εκτός από τη διατάραξη της κοινής ησυχίας σε βάρος των πολιτών και των αρνητικών αποτελεσμάτων στην υγεία τους τίθεται το σημαντικότατο θέμα της ηχορύπανσης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. 

Τα κανονάκια κρότου ταράζουν αυτές τις ευαίσθητες οικολογικές σχέσεις  καθώς πουλιά ταράζονται από τον θόρυβο που δημιουργείται από τα κανονάκια, στρεσάρονται, φεύγουν από τις φωλιές τους ή δεν αναπαράγονται με τελικό αποτέλεσμα ένα ακόμα αρνητικό, την αύξηση των εντόμων.

Η ηχορύπανση είναι μια παράνομη συμπεριφορά, είναι ένα αδίκημα, η τέλεση του οποίου τιμωρείται από το Νόμο με ποινές. Καλούμε λοιπόν τον αρμόδιο εισαγγελέα να παρέμβει.

Ζητάμε από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, να ενδιαφερθεί για τους κατοίκους και με όλα τα μέσα που διαθέτει, ως οφείλει να δράσει γρήγορα και να σταθεί αρωγός για μια εύρυθμη λειτουργία του τόπου με στόχο την ψυχική ηρεμία των πολιτών, τις καλές διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των κατοίκων, την υγεία τους και την προστασία του περιβάλλοντος.

Γ.Π.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ