Το 2021 οι εκδηλώσεις για τον Ιωάννη Κονδυλάκη

Σε ανακοίνωση του το Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου "Περικλής Βλαχάκης" αναφέρει:

"Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και πολλά σχέδια, με βάση την προετοιμασία και τον προγραμματισμό που είχαν γίνει ήδη από πριν για τις εκδηλώσεις «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020».
Κληθήκαμε από την Περιφέρεια Κρήτης ως Πολιτιστικός και Πνευματικός φορέας της Βιάννου, μαζί με άλλους φορείς της περιοχής, να προτείνουμε και να συμμετάσχουμε στη διοργάνωση εκδηλώσεων για το έτος 2020, που θα αφορούσαν τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Βιαννίτη λογοτέχνη, χρονογράφου, δημοσιογράφου και πρώτου προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Ιωάννη Κονδυλάκη.
Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους της Περιφέρειας Κρήτης για τον πολιτισμό και τον Βιαννίτη Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλο Μπαριτάκη, ξεκίνησε ο τελικός σχεδιασμός για ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλάμβαναν εικαστικές, εκδοτικές, εκπαιδευτικές, μουσικές δράσεις και θεατρικές παραστάσεις και ένα Συνέδριο αφιερωμένο στο έργο του Ι. Κονδυλάκη.
Παράλληλα είχαν γίνει επαφές με σημαντικούς ομιλητές για να τιμηθούν δύο αξιόλογοι Βιαννίτες, που ναι μεν έχουν φύγει από τη ζωή, όμως το έργο τους παραμένει ζωντανό χάρη στη σπουδαιότητά του αλλά και του ιστορικού ρόλου που αυτό διαδραμάτισε στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας.

Τα πρόσωπα αυτά είναι
1. Ο Γεώργιος Παπαμαστοράκης, πρώτος Πρωθυπουργός της Κρητικής Πολιτείας και αρχιτέκτονας των διαδικασιών της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα και
2. Ο Τίτος Εμμ. Παπαμαστοράκης, καθηγητής Πανεπιστημίου με πολύ και σημαντικό έργο, που όμως έμεινε ανολοκλήρωτο, λόγω του πρόωρου θανάτου του.

Επίσης, λόγω του θανάτου της ιατρού Αιματολόγου Τιτίκας Μανδαλάκη και του Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμ. Μικρογιαννάκη σχεδιαζόταν να τιμηθεί η μνήμη τους, αντί μνημοσύνου, σε ειδική εκδήλωση.
Όλα τα παραπάνω όμως έμελλε να διακοπούν απότομα, όταν στη χώρα επιβλήθηκε να σταματήσει κάθε δραστηριότητα λόγω της πανδημίας και να μείνουμε στα σπίτια μας, για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Τώρα που γίνονται προσπάθειες να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την οικονομική ζωή του τόπου, εκτιμώντας τις συνθήκες που επιβάλλονται παντού, αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες αυτές που θα μας επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις με ασφάλεια και υψηλή ποιότητα, όπως πάντα αυτό ήταν το μέλημά μας.
Έτσι ομόφωνα αποφασίστηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι παραπάνω εκδηλώσεις να αναβληθούν για το 2021, με την ευχή να έχει λήξει ο υγειονομικός συναγερμός, να μην καταγράψουμε άλλες απώλειες ανθρώπινων ζωών και να οδηγηθούμε ξανά σε μια δημιουργική και παραγωγική φάση σε όλους τους τομείς της ζωής μας".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ