"Αυλαία" για τα Αικατερίνεια 2022

Newsroom
Newsroom

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Συνεχίζονται για έκτη ημέρα και ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή 22-7-2022, οι γνωστές πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2022, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 37 συναπτά χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία της Πόλης μας.

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής:

20.45  *Προσέλευση Κοινού

21.00  *Παρουσιάζουμε απόψε τελευταία ημέρα των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2022, ένα αφιέρωμα στον δικό μας μεγάλο Καστρινό καλλιτέχνη Μανόλη Ρασούλη, ο οποίος έκλεισε 10ετία που έφυγε από κοντά μας.

Ο Μανώλης Ρασούλης ήταν ένας γνήσιος Κρητικός. Έγινε γνωστός ως  στιχουργός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος. Υπήρξε ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, ανήσυχος και φωτεινός, που σε όλη του τη ζωή αναζητούσε, αγαπούσε και δημιουργούσε.

Ο Μανώλης Ρασουλης ανοίκει στη γενιά τον τελευταίων μεγάλων ποιητών και στιχουργών  που με την καινοτομία στον στίχο του είναι ο μόνος μαζί με τον Ν.Καβαδια που ο κόσμος πρώτα ξέρει τον στιχουργό και μετά το συνθέτη. 

Στίχους του Μανολη Ρασούλη έχουν μελοποιήσει, μεταξύ άλλων, οι Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Νίκος Ξυδάκης, Σταμάτης Γονίδης Πέτρος Βαγιόπουλος, Σωκράτης Μάλαμας και Χρήστος Νικολόπουλος.

Εχουμε την χαρά να παρουσιάσει τα μουσικά έργα του Μανόλη Ρασούλη, τον εξαίρετο πολύ γνωστό καλλιτέχνη Γιάννη Παξιμαδάκη με το συγκρότημά του. Ενα επίσης γνήσιο και αυθεντικό λαϊκό καλλιτέχνη, που τιμά το έντεχνο - λαϊκό είδος μουσικής και θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο ποιοτικούς και αυθεντικούς λαϊκούς καλλιτέχνες που έχει ο Τόπος μας.

Το συγκρότημα το αποτελούν : Γιάννης Παξειμαδάκης μπουζούκι – τραγούδι. Φωτεινή Βουτυρά στο τραγούδι. Νίκος Σταματάκης κιθάρα-τραγούδι. Και Παναγ. Καπιζιώνης μπουζούκι-μαντολίνο-τραγούδι.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ