"Βουτιά" στο γαστρονομικό πολιτισμό της Κρήτης

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Την Κυριακή, το 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Με στόχο να παραδοθεί στην επόμενη γενιά ο γνήσιος γαστρονομικός πλούτος της Κρήτης, πραγματοποιείται και φέτος, το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Η 7η κατά σειρά διοργάνωση πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες Πεδιάδος.

"Κάθε χρόνο καταγράφουμε τις παλιές συνταγές με στόχο να τις παραδώσουμε στις επόμενες γενιές" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1, η Υπεύθυνη διοργάνωσης του φεστιβάλ, Λένα Ηγουμενάκη, εκφράζοντας τη χαρά της που στην προσπάθεια αυτή συστρατεύονται όλο και περισσότεροι σύλλογοι και φορείς αλλά και άνθρωποι που ασχολούνται με τον πολιτισμό.

Ειδικά για φέτος, "έτος Ερωτόκριτου", θα υπάρχει αφιέρωμα - "βουτιά" στην ιστορία! Ήδη έχει γίνει έρευνα αναφορικά με τα υλικά και τα πιάτα του 17ου αιώνα, κι έτσι το τραπέζι της εποχής θα "αναβιώσει" στο χώρο του ΔΕΚΚ.

Παράλληλα στο χώρο θα στηθεί μία "παιδική γωνιά", όπου τα παιδιά με τη βοήθεια και υπό την καθοδήγηση των μεγαλύτερων και "παλιών" στην κουζίνα, θα παρασκευάσουν πασχαλινά γλυκά.

Για τους επισκέπτες που επιθυμούν να δουν την παρασκευή, ζωντανά, παραδοσιακών κρητικών πιάτων η είσοδος, θα είναι ελεύθερη μετά τις 13:30.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ