Διεθνές Βραβείο Μπιενάλε Ποίησης 2022

Newsroom
Newsroom

Στον ποιητή Ανδρέα Γεωργαλλίδη

Ο Εκδοτικός Οίκος Il Filo di Arianna, με Πρόεδρο τη Marina Fantinutti, απένειμε στον Ανδρέα Γεωργαλλίδη το Διεθνές Βραβείο Μπιενάλε Ποίησης 2022 (Premio Biennale Internazionale di Poesia 2022) για το έργο του poco più vuoto [ελάχιστα περισσότερο άδειο(εκδόσεις Kimerik, 2020)], σε μετάφραση της Ειρήνης Χαρή.

Αξίζει να αναφερθεί πως το εν λόγω βιβλίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε δίγλωσση έκδοση στα ελληνικά και στα αγγλικά (Ίαμβος, 2018) και ακολούθως στα γαλλικά (LHarmattan, 2019), στα γερμανικά (LiterareonUtzverlag GmbH, 2021) και στα περσικά (Patizeh Publishing House, 2021). Εντός του έτους 2023 το βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στα ισπανικά, από τις εκδόσεις Adarve, με χορηγία του Ιδρύματος Αντζουλή.

O Ανδρέας Γεωργαλλίδης σπούδασε Παιδαγωγικά, Ιστορία-Αρχαιολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Aκολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Paris Ι-Panthéon-Sorbonne και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο του Sussex (UK). Εξέδωσε επτά ποιητικές συλλογές. Το ποιητικό του έργο έχει μεταφραστεί και εκδοθεί σε δεκαέξι γλώσσες. Επιπρόσθετα, έγραψε και μετέφρασε βιβλία και άρθρα φιλοσοφίας και επιμελήθηκε συλλογικούς τόμους. Τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, το 2019 στο Παρίσι με το Αργυρό Μετάλλιο από την Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, το 2021 στην Ιταλία με το Χρυσό Μετάλλιο Kimerik, το 2022 με το Μεγάλο Βραβείο Γαλλοφωνίας (Grand prix de la Francophonie) από την Ομοσπονδία Ποιητών, Ζωγράφων και Συγγραφέων της Γαλλίας και, την ίδια χρονιά, με το Διεθνές Βραβείο Claude Sorel 2022 από την Εταιρεία Γαλλόφωνων Συγγραφέων και Ποιητών.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ