Εγκαίνια για την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Πιτσικάκη

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου

Σε ένα αγαπημένο δικό της  τόπο αλλά και των φίλων της, ένα τόπο δημιουργίας και ξεχωριστής ενέργειας, στο Ξαθέρι (Αγ. Ειρήνη –Κρουσώνα) η Μαρία Πιτσικάκη παρουσιάζει μετά από απουσία κάμποσων χρόνων στα εικαστικά, τη 33η ατομική της έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Τοπία και Γυναίκες της Κρήτης».

Πρόσωπα που ξεπηδούν από μνήμες και εικόνες που ενώνουν το χθες με το σήμερα σε ένα δημιουργικό οίστρο έμπνευσης την περίοδο της καραντίνας, αποτελούν τη βάση για τη νέα της ατομική έκθεση ζωγραφικής.

Αρκετά από τα έργα της, δημιουργήθηκαν σε αυτόν τον χώρο και αποτελούν τον καρπό της δημιουργικής έμπνευσης της καραντίνας, που με ένα απλό γύρισμα της ματιάς αγκαλιάζει από τον Ψηλορείτη και τα Κρουσανιώτικα όρη ως το Μαλεβίζι και το καταγάλανο Κρητικό πέλαγος.

Όπως λέει η ίδια «Η καραντίνα που επέβαλλε σε όλους μας η πανδημία του covid 19, εκτός από τα πολλά προβλήματα που μας δημιούργησε, για μένα προσωπικά είχε και μια θετική πλευρά.

Ζώντας σχεδόν στην απομόνωση, μεταξύ ουρανού και γης, εξωτερίκευσα στον καμβά τα συναισθήματα μου.

Λειτουργώντας λίγο ανατρεπτικά και πολύ κοντά στη δική μου αντίληψη για τα πράγματα, προχωρώ στην έκθεση αυτών των έργων στο χώρο που δημιουργήθηκαν, στο Ξαθέρι (Αγ. Ειρήνη Κρουσώνα), εκεί στη σκιά του Ψηλορείτη και καλώ φίλους και γνωστούς να μοιραστούμε στιγμές δημιουργίας αλλά και συζητήσεις για τέχνη».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 5,30 μ.μ.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου. Ανοικτά από 11- 2 το πρωί και 5-10 το βράδυ.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ