"Έχουμε ανάγκη και πάλι την ανάταση, την πορεία προς το φως"!

"Έχουμε ανάγκη και πάλι την ανάταση, την πορεία προς το φως"!

Η πιανίστα Ευγενία Ψαρουδάκη μίλησε στο Livetalks για τους καλλιτέχνες και την πανδημία αλλά και τη διαδικτυακή συναυλία "Sacro Amor" από το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

"Οι καλλιτέχνες σίγουρα βιώνουν την μοναξιά της σκηνής, αλλά πάντοτε υπάρχει η ελπίδα για υπέρβαση και αλλαγή", επεσήμανε στο Livetalks η πιανίστα  Ευγενία Ψαρουδάκη, αναφερόμενη στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον χώρο του Πολιτισμού, ελέω πανδημίας. 

Η κ. Ψαρουδάκη αναφέρθηκε ειδικότερα στη διαδικτυακή συναυλία "Sacro Amor"  που θα παρουσιαστεί απόψε σε live streaming από το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου με θέμα τα πάθη του Κυρίου μέσα από τη θρησκευτική τέχνη. 

Ακούστε τα όσα είπε στο Livetalks και τον Κώστα Μπογδανίδη:
 



 

Ευγενία Ψαρουδάκη




Για το "Sacro Amor"

Βυζαντινοί ύμνοι και τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας της Χριστιανικής Ορθόδοξης πίστης, συναντούν τις προκλασικές δραματικές ariette του Allesandro Scarlatti (1660-1725), του Αllesandro Stradella (1642-1682) και του Francesco Durante (1684–1755). Από την ιερή μυσταγωγία του “Μεσσία” (Messiah) του Georg Friedrich Händel (1685-1759), ενός εκ των κορυφαίων ορατορίων του Baroque, την κατανυκτική εκφραστικότητα του Stabat Mater P. 77 του Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) μέχρι και τη θεατρική ενσάρκωση του Θείου Πάθους που συναντά κανείς στα έργα των Georges Bizet (1838-1875) και Pietro Mascagni (1863-1945). Η «Ανάβαση προς το Όρος», έχει να επιδείξει αριστουργηματικούς σταθμούς κατάνυξης και μεγαλείου στην ποίηση και τη μουσική.

Η προβολή της παράστασης συνοδεύεται από συγχρονισμένη γραπτή απόδοση των κειμένων (υποτιτλισμός).

Ιουλία Νikitina | υψίφωνος

Λίντα Αθανασοπούλου | άλτο

Γιώργος Ψαρουδάκης | τενόρος

Μάνος Χριστοφακάκης | βαθύφωνος

Ευγενία Ψαρουδάκη | πιάνο

Επιμέλεια και ανάγνωση κειμένων: Νίκος Γιγουρτάκης

Επιμέλεια μουσικού προγράμματος: Ευγενία Ψαρουδάκη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ