Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Σάββα Πετράκη

Newsroom
Newsroom

Στην Πινακοθήκη Βιάννου, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό του.

Την Τρίτη 9 Αυγούστου το σωματείο Φίλων της Πινακοθήκης Βιάννου με τη στήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Κερατοκάμπου «Η Βίγλα» πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Σάββα Πετράκη, στην Πινακοθήκη Βιάννου, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό του. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη, καθώς η μνήμη για τη στάση ζωής και το έργο του Σάββα Πετράκη κρατούν ακόμα ζωντανό το όραμά του για τον σεβασμό στον τόπο.

Η εκδήλωση συμπεριέλαβε τρία μέρη: 

1. Κλασική μουσική 

2. Προβολή του ντοκιμαντέρ «Όνειρα εκ Βιάννου» για την πινακοθήκη Βιάννου του Μάριου Διονέλλη 

3. Παραδοσιακή κρητική μουσική

Διαβάστηκαν επίσης από την ηθοποιό Έρη Κόμη επιστολές που εστάλησαν από τον Παναγιώτη Γεωργουδή, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Κυριάκο Ρόκο και Κλαίρη Μητσοτάκη, στις οποίες έγινε αναφορά στο έργο του εκλιπόντος. 

Εκδήλωση Πετράκη

 Για τη ζωή και το έργο του επίσης μίλησε ο γιος του και πρόεδρος του σωματείου Φίλων Γιάννης Πετράκης. Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπρόεδρος του σωματείου Φίλων της Πινακοθήκης Ζωή Παπαδάκη.

Ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά, σαν εκείνες που ταίριαζαν στο καλλιτεχνικό αισθητήριο του Σάββα και στον εκπληκτικής ακουστικής χώρο της Πινακοθήκης. Το ακροατήριο με θερμό χειροκρότημα ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Το σωματείο Φίλων της Πινακοθήκης ευχαριστεί όσες και όσους  παρευρέθηκαν και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, προσκαλώντας επίσης νέους φίλους της Πινακοθήκης να δραστηριοποιηθούν ώστε να γίνει η Πινακοθήκη κυψέλη πολιτισμού, όπως είχε οραματιστεί ο ιδρυτής της.

Εκδήλωση Πετράκη

Ακούστηκαν έργα των: W.A. Mozart,

C. Franck, D. Shostakovich, Baldwin, J. Rameau, H. Wieniavsky

Τοπική κρητική μουσική και συνθέσεις του Μιχάλη Σταυρακάκη

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Α’ μέρος

Δημήτρης Μιμίδης

Γιάννης Πετράκης 

Ανδρέας Σπυρόπουλος

Σύνολο σπουδαστών βιολιού και μέλη Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή του τμήματος εγχόρδων της Γιάννη Πετράκη:

Μαρία Φωτεινή Επιτροπάκη

Ίωνας Ζαϊμάκης 

Κατερίνα Καλαϊτζάκη 

Κάλλια Λυδάκη

Κάλη Παπαδάκη

Νικόλας Παπαδάκης 

Κυριακή Χατζάκη

Γ’ μέρος 

Ραφαήλ Δαμουλάκης

Μπάμπης Παρασκάκης 

Γιάννης Πετράκης 

Δημήτρης Παπαματθαιάκης

Μιχάλης Σταυρακάκης

Φωτογραφίες: Μαρία Χουλάκη,

Εκδήλωση Πετράκη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ