Ελούντα, η Προφορική Ιστορία στο προσκήνιο

Ελούντα, η Προφορική Ιστορία στο προσκήνιο

Εκδήλωση της Βιβλιοθήκης Μανώλης Φουντουλάκης

Η Βιβλιοθήκη «Μανώλης Φουντουλάκης» (ΒΜΦ) συμπλήρωσε φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και γιόρτασε με δράσεις για την κοινότητα προσκαλώντας την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Το πρόγραμμα «Φωνές - Η Προφορική Ιστορία στο Προσκήνιο» της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης, με τη συνεργασία της ομάδας παραγωγής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με επικεφαλής τον Ματθαίο Φραντζεσκάκη, ταξίδεψε στην Ελούντα, για να προσφέρει στην τοπική κοινότητα το περιβάλλον καταγραφής και διάσωσης της μνήμης των ανθρώπων του τόπου και των ιστοριών τους, αλλά και την προβολή τους, με την αξιοποίηση ποικιλίας οπτικοακουστικών μέσων.

Το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουλίου, στο παλιό σχολείο της Επάνω Ελούντας  πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δράσεων της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης και των εκπαιδευτικών δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, με ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα «Κρήτη, προφορική ιστορία» και έγινε προβολή αμοντάριστου υλικού από καταγραφές προφορικών αφηγήσεων. Το Σάββατο 31 Ιουλίου έγιναν οι πρώτες καταγραφές προφορικών ιστοριών κατοίκων της Ελούντας .  

Μετά από όλα αυτά, η Βιβλιοθήκη Μανώλης Φουντουλάκης και οι άνθρωποί της αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον Προοδευτικό Σύλλογο Ελούντας, την Ομάδα Υφαντικής και την επικεφαλής της Κατερίνα Λεμπιδάκη, τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου και ιδιαιτέρως τον Κωστή Μαυρικάκη και Γιάννη Υγειονομάκη, τη Συνεργατική Τουριστικών Σκαφών Ελούντας Πλάκας, τους ξυλουργούς της Ελούντας Π. Χατζηπετράκη και Εμμ. Αβραμάκη, το νέο εστιατόριο «Ολούς» της οικογένειας Δασκαλάκη, αλλά και το ζεύγος Νίκου και Κατερίνας Δρακωνάκη, για τη στήριξή τους. Περισσότερο, όμως, τον Χάρη Αλεξάκη και τον ΠΑΟΔΑΝ για το νοιάξιμο και την υλική βοήθεια σε όλα.

Η αρχή έγινε. Στη συνέχεια η συνεργασία όλων των ελουντιανών, μικρών και μεγάλων, είναι πολύτιμη. Το αποτέλεσμα του Προγράμματος Ελούντα, Προφορική Ιστορία θα είναι διαχρονική παρακαταθήκη για όλους".


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ