Ένα βιβλίο για το Νέο Κύμα του Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου

Ένα βιβλίο για το Νέο Κύμα του Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου

Με στόχο να συμβάλει στην εμπειρική έρευνα και βιβλιογραφία στη σύγχρονη ελληνική κοινωνιολογία του πολιτισμού

Μια νέα έκδοση διατίθεται με ελεύθερη πρόσβαση διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών. 

Πρόκειται για ένα νέο βιβλίο που αφορά στο Νέο Κύμα του Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου, με τίτλο:

"Η ανάδυση ενός Νέου Κύματος στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο: Διαδικασίες καλλιτεχνικής παραγωγής, καθιέρωσης και επικοινωνίας στον κόσμο της τέχνης", των Ειρήνης Σηφάκη, Αναστασίας Στάμου και Μαρίας Παπαδοπούλου.

Το βιβλίο διατίθεται με ανοικτή και ελεύθερη πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και μπορείτε να το «κατεβάσετε» δωρεάν εδώ.

Το βιβλίο αυτό ευελπιστεί να αποτελέσει μια συνεισφορά στην εμπειρική έρευνα και βιβλιογραφία στη σύγχρονη ελληνική κοινωνιολογία του πολιτισμού.

Πραγματεύεται ζητήματα γύρω από τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο σε μια προσπάθεια να χαρτογραφηθούν τα πρώτα βήματα και η πορεία ενός «Νέου Κύματος» που αναπτύχθηκε στην ελληνική επικράτεια, ενώ άκμασε και διακρίθηκε τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Προσδοκία των συγγραφέων είναι, το έργο αυτό να συμβάλλει στην περαιτέρω εμβάθυνση της γνώσης γύρω από τη συμμετοχή και το ρόλο που διαδραματίζουν στις διαδικασίες καλλιτεχνικής παραγωγής, καθιέρωσης και επικοινωνίας στον κινηματογράφο μεταξύ άλλων και οι θεσμικοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) συντελεστές, που εργάζονται για την παραγωγή και την προώθηση ταινιών καθώς και τον στρατηγικό σχεδιασμό του ελληνικού κινηματογράφου εν γένει.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ