Ένα παιδικό βιβλίο για την ομορφιά του να είσαι «διαφορετικός» από τον Κόλιν Κέπερνικ

«Για μένα, αυτή η ιστορία είναι κάτι βαθιά προσωπικό και είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα της ζωής μου»

Τον Κόλιν Κέπερνικ τον γνωρίσαμε το 2016 όταν ο αθλητής του NFL, του αμερικανικού φούτμπολ, γονάτισε την ώρα της ανάκρουσης του αμερικανικού εθνικού ύμνου διαμαρτυρόμενος για τη ρατσιστική βία της αστυνομίας.

Έγινε σύμβολο και προκάλεσε την οργή του Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα, ο αθλητής-που-έγινε-ακτιβιστής ανακοίνωσε ότι του χρόνου θα δώσει στην κυκλοφορία ένα παιδικό βιβλίο με εικόνες.

Η ιστορία του «I Color Myself Different» βασίζεται σε μια στιγμή-ορόσημο της παιδικής ηλικίας του Κέπερνικ, όταν κατά τη διάρκεια μαθήματος ζωγραφικής σε νηπιαγωγείο ζωγράφισε τους λευκούς θετούς γονείς του με κίτρινο χρώμα και, στη συνέχεια, τον εαυτό του με καφέ χρώμα. Ήταν η πρώτη φορά που παραδεχόταν τη διαφορά στην εμφάνιση των μελών της οικογένειάς του.«Για μένα, αυτή η ιστορία είναι κάτι βαθιά προσωπικό και είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα της ζωής μου», λέει ο Κέπερνικ. «Ελπίζω να τιμά το κουράγιο και τη γενναιότητα των νέων, όπου κι αν βρίσκονται, με το να τους ενθαρρύνει να έχουν μια ζωή με αυθεντικότητα και αποφασιστικότητα».

Η έκδοση του παιδικού βιβλίου που συνέγραψε δεν είναι η πρώτη κίνηση του Κέπερνικ στον χώρο του βιβλίου. Το 2019, εγκαινίασε τον εκδοτικό οίκο Kaepernick Publishing, με στόχο «να τονώσει το ηθικό μιας νέας γενιάς συγγραφέων και δημιουργών» και «να ενισχύει διαφορετικές απόψεις και φωνές».

Η πρώτη έκδοση του οίκου ήταν μια ανθολογία δοκιμίων για το θέμα της κατάργησης του σώματος της αστυνομίας και σε αυτόν θα εκδοθούν επίσης τα εδώ και καιρό αναμενόμενα απομνημονεύματα του Κόλιν Κέπερνικ. Το «I Color Myself Different», συνεργασία Kaepernick Publishing με Scholastic, στο πλαίσιο συμφωνίας για πολλά βιβλία, προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου του 2022.

Πηγή: CNN Greece

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ