Εντυπωσίασε η έκθεση φωτογραφίας της Τόνιας Αυγουστάκη στα μιτάτα

Newsroom
Newsroom

Μέσα σε ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, κάτω απο το φως της πανσελήνου με καιρό καλοκαιρινό το μήνυμα της αυτοφροντίδας ήχηρο και γλυκό.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση φωτογραφίας της Τόνιας Αυγουστάκη με θέμα την Αυτοφροντίδα, το περασμένο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 στον τόπο του βοσκού στα Ανώγεια στην Κρήτη.

Μέσα σε ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, κάτω απο το φως της πανσελήνου με καιρό καλοκαιρινό το μήνυμα της αυτοφροντίδας ήχηρο και γλυκό. Σε 3 μιτάτα μέσα παρουσιάστηκαν σειρές καλλιτεχνικών - διαλογιστικών φωτογραφίων από το τελευταίο ημερολόγιο 2022 προσωιπκής ανάπτυξης της Τονιας Αυγουστάκη με τίτλο Ακίνητη Προσφορά - 12 βηματα Αυτοφροντίδας, καθώς και video art προβολή προκαλώντας βαθιά συναισθήματα και συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. Άλλα και ξεκαθαρίζοντας και τονίζοντας τη σημασία της Αυτοφροντίδας σε καιρούς κρίσης.
Η αυτοφροντίδα δεν ειναι εγωιστική τάση.
Ειναι ο ψίθυρος της ψυχής.  

Tonia A

-Όταν η Αυτοφροντίδα συναντήθηκε με τον μύθο της φροντίδας του Δία σε παράλληλα δρώμενα-

Το μήνυμα ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με τις παράλληλες δράσεις που έλαβαν χώρα στο υπαίθριο αμφιθέατρο του  χώρου . Εκεί δόθηκε απο την Τόνια Αυγουστάκη μια συνοπτική περιγραφή της έννοιας της αυτοφροντίδας καθώς και ο συσχετισμός της με το μύθο της φροντίδας του Δία. Στη συνέχεια μαζί με την Ολγα την Αδρεδάκη (εκπαιδευτικό) η οποία ανάγνωσε το μυθο της φροντίδας του Δια γινόταν παράλληλα και ο αποσυμβολισμός του μύθου σε ελεύθερη καλλιτεχνική αποδοση της καλλιτέχνιδος συνοδευόμενη απο τους ήχους της ομάδας κρουστών της Ελεάννα Παπανικολοπούλου (μουσικό -θετρολόγο) αναβιώνοντας τον ήχο των Κουρητών στο σήμερα, δίνοντας τον παλμό της ζωής και υπογραμμίζοντας έτσι την ανάγκη όλων μας να πάμε παρακάτω σε δυσκολους καιρούς. Η βραδυά έκλεισε με κρητικούς ήχους σχετιζόμενους με το μύθο, από τους μουσικούς Μιχάλη Σκουλά (λαούτο) και Δημήτρη Ξιλούρη (λύρα και φωνή) και πάλι συνοδευόμενοι από την ομάδα κρουστών.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ