Έργα τέχνης από…άχρηστα υλικά οινοποιείου

Έργα τέχνης από…άχρηστα υλικά οινοποιείου

Έργα τέχνης αποτελούν οι πίνακες ζωγραφικής τους οποίους κατασκευάζουν εργαζόμενοι της εταιρείας από τους φελλούς των μπουκαλιών κρασιού.

Η φαντασία αποτελεί κύριο συστατικό της δημιουργικότητος. Ίσως σε εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας, ίσως ως εικαστική παρέμβαση, ενδεχομένως και ως διαφορετική αξιοποίηση των υπολειμμάτων μιας επιχείρησης ο Άγγελος Ζαμάνης, διευθυντής οινοποιείου στην Ιερισσό, αποφάσισε να αξιοποιήσει τα υλικά που υπάρχουν στην επιχείρηση, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν πάει χαμένο.

«Από το 2016, με την πρώτη εμφιάλωση αρχίσαμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης» εξηγεί ο κ. Ζαμάνης. Παλιά βαρέλια και στύλοι στήριξης αμπελιών, έχουν μετατραπεί σε βάσεις ποδηλάτων, οι οποίες έχουν δοθεί σε σχολεία της Χαλκιδικής. Παγκάκια και τραπέζια έχουν κατασκευαστεί από παλιά βαρέλια και τοποθετηθεί σε περιοχές ιδιαίτερου κάλους για να ρεμβάζουν οι διερχόμενοι επισκέπτες. Έργα τέχνης αποτελούν οι πίνακες ζωγραφικής τους οποίους κατασκευάζουν εργαζόμενοι της εταιρείας από τους φελλούς των μπουκαλιών κρασιού.

Με δεδομένο ότι οι φελλοί δεν αποτελούν υλικά για ανακύκλωση, το ερώτημα είναι πως συγκεντρώνονται για να γίνουν πίνακες. Στο παιχνίδι έχουν μπεί και οι κάτοικοι της περιοχής. Συμμετέχοντας στην δράση, επιστρέφουν τους φελλούς των μπουκαλιών σε ειδικά δοχεία της επιχείρησης, αφού βεβαίως τιμήσουν το περιεχόμενό τους. οινολάσπη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ