Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Newsroom
Newsroom

Την Τετάρτη 18 Μαϊου, με δράσεις που αφορούν την προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' γιορτάζει και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο στα Μουσεία του, συμμετέχοντας στη δράση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων 2022 με τίτλο, «Η δύναμη των Μουσείων» με την παρουσίαση των παρακάτω δράσεων του έργου του, «Ψηφιακές διαδρομές στην Κρήτη του Ελευθερίου Βενιζέλου» (ΕΠ Κρήτη 2014-2020). Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός ενιαίου ψηφιακού δικτύου πολιτιστικών διαδρομών, για τη νεότερη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία, με άξονα την προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου και τη δράση του στα Χανιά.

Συγκεκριμένα:

Οικία – Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου, Χαλέπα: Ελεύθερη είσοδος, 11:00 – 20:00

Παρουσίαση διαδραστικής ξενάγησης επαυξημένης πραγματικότητας, 17:00–20:00.

Χρησιμοποιώντας το κινητό ή το τάμπλετ του, ο επισκέπτης περιηγείται στους χώρους της Οικίας–Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα, σε ένα πρωτότυπο βιωματικό ταξίδι στον χρόνο.

Το πρωί, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας μικρός, που ήταν πολύ μεγάλος…», στην Α’ τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και εκπαιδευτική ξενάγηση, στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης.

Οικία Γέννησης Ελευθερίου Βενιζέλου, Μουρνιές: Ελεύθερη είσοδος10:00 – 15:00

Παρουσίαση της διαδραστικής εφαρμογής, για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Ένα πρωτότυπο διαδραστικό παιχνίδι για τον Βενιζέλο, που παρουσιάζει με χρονολογική σειρά τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του, συνδυάζοντας τα με αντικείμενα και ιστορικά τεκμήρια από το αρχείο του Ιδρύματος.

Μουσείο – Στρατηγείο της Επανάστασης 1905, Θέρισο: Ελεύθερη είσοδος, 11:30 – 17:00

Παρουσίαση της εφαρμογής, για την Ιστορία του Θερίσου.

Τα γεγονότα της επανάστασης του Θερίσου, η ιστορία του χωριού και η κρητική παράδοση αναδεικνύονται μέσα από μία δυναμική εφαρμογή, που περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό και μαρτυρίες.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ