Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ομιλία του ερευνητή Σπύρου Δημανόπουλου στις «Μικρές Ιστορίες της Πόλης»
Μια άγνωστη πτυχή της κατοχικής περιόδου στο Ηράκλειο από τον μεταδιδακτορικό ερευνητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
«Τουριστικές πρακτικές των γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην πόλη του Ηρακλείου και στην ύπαιθρο» ήταν ο τίτλος της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ομιλίας του μεταδιδακτορικού ερευνητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Σπύρου Δημανόπουλου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου των «Μικρών Ιστοριών της Πόλης» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου και της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 22 Απριλίου.
Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου επισημαίνονται τα εξής:
«Ο Σπύρος Δημανόπουλος μίλησε για την άγνωστη πτυχή της κατοχικής περιόδου του Ηρακλείου που αφορά την ανάπτυξη μιας ποικιλίας τουριστικών δραστηριοτήτων από τα μέλη των γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων και υποστήριξε ότι οι τουριστικές αυτές δραστηριότητες, εν μέσω πολέμου και εξαιτίας του πολέμου, δεν χαλάρωναν τη σκληρότητα της γερμανικής Κατοχής, αλλά αντίθετα αποτελούσαν μέρος της βίαιης επιβολής των κατακτητών στην τοπική κοινωνία και τους ντόπιους πληθυσμούς.
Την ομιλία, την οποία προλόγισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Υπενθυμίζεται ότι τις ομιλίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στις «Μικρές Ιστορίες της Πόλης» μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στη σελίδα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο YouTube. Εδώ ο σχετικός σύνδεσμος:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLCpSnQqqMn82feUqg4O6z6Uj4do_oA56C»
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- ΚΚΕ: Προβολή της ταινίας «Το Τελευταίο Σημείωμα» σε περιοχές των Χανίων
- "Ο συμβολαιογράφος": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Ηράκλειο
- Σητεία: "Θάνατοι στη Χούντα" - Παρουσιάζεται το βιβλίο του Δημήτρη Βεριώνη
