Φεστιβάλ «TANGONEÓN – 20 χρόνια σε 7 ημέρες»

Newsroom
Newsroom

11–17 Ιουλίου στο Ηράκλειο

Ο πολιτιστικός σύλλογος TANGONEÓN αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους συλλόγους τάνγκο στην Ελλάδα με συνεχές πολιτιστικό έργο σε βάθος εικοσαετίας και τη μεγαλύτερη χορευτική τάνγκο κοινότητα της Κρήτης. Στις 11 έως 17 Ιουλίου 2022 διοργανώνει το «TANGONEÓN – 20 χρόνια σε 7 ημέρες», ένα πολυθεματικό φεστιβάλ συνολικής διάρκειας μίας εβδομάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου. 

Το φεστιβάλ θα αποτελέσει μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο τάνγκο και στη μακροχρόνια συνεισφορά του συλλόγου στο πολιτιστικό προφίλ της Κρήτης. 

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, «Η εκδήλωση απευθύνεται σε χορευτές τάνγκο ή λάτρεις της τάνγκο μουσικής, εντός Κρήτης και εκτός, σε τουρίστες που σχετίζονται με την παγκόσμια τάνγκο κοινότητα και σε νέο κόσμο που θέλει να γνωρίσει το τάνγκο, σε ένα από τα πιο γοητευτικά σημεία της πόλης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα Ενετικά τείχη του Ηρακλείου.

tangoneon

Συντελεστες

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μαθήματα τάνγκο με αναγνωρισμένα ζευγάρια χορευτών, συνεργασίες με πλήθος καλλιτεχνών (μουσικών, χορευτών, φωτογράφων), συνεργασίες με άλλες ομάδες (Χορευτικές Ομάδες Πανεπιστημίου Κρήτης (ΧΟΠΚ), Λύκειο Ελληνίδων, ομάδα κυνηγών θησαυρού (Ακαδημία των Allegri), Λυρικό θέατρο Κρήτης), έκθεση φωτογραφίας εντός των ενετικών τειχών, δωρεάν μαθήματα τάνγκο, live μουσική με 5 διαφορετικά μουσικά σχήματα, βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση του τάνγκο, το κυνήγι της χαμένης αγκαλιάς (κυνήγι θησαυρού), προβολή ντοκιμαντέρ κ.α.

Κυρια εκδηλωση

Τη μεγάλη βραδιά του φεστιβάλ, το Σάββατο 16 Ιουλίου θα φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη διεθνούς φήμης ορχήστρα SEXTETO CRISTAL στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης. Το πρώτο μέρος της συναυλίας θα είναι κυρίως ορχηστρικό ενώ κάποια από τα τραγούδια θα πλαισιωθούν με τάνγκο show από το διάσημο ζευγάρι χορευτών Sercan Yiğit και Zeynep Aktar από την Κωνσταντινούπολη και τους εξαιρετικούς Δέσποινα Αμαραντίδου και Στέλιο Σταμπουλίδη από Θεσσαλονίκη. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα ακολουθήσει Milonga (βραδιά χορού τάνγκο) υπό την live μουσική της ορχήστρας με την συμμετοχή χορευτών από το κοινό.

tangoneon

Χώροι Εκδηλώσεων

Όλες οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στη Βόρεια Χαμηλή Πλατεία του Προμαχώνα Παντοκράτορα εντός των Ενετικών τειχών, με εξαίρεση τη Συναυλία των SEXTETO CRISTAL που θα διεξαχθεί στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, και τα μαθήματα από τα προσκεκλημένα ζευγάρια χορευτών που θα διεξαχθούν στο Πειραματικό Θέατρο Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Κόστος

  • Συναυλία με τους Sexteto Cristal – Κανονικό εισιτήριο €15, μειωμένο/προπώληση €12
  • Μαθήματα SD1, SD2, SD2, SD2, SZ1, SZ2, SZ3, SZ4, SZ5, SZ6 – €14/ώρα (€10/ώρα για τα μέλη) 
  • Όλες οι υπόλοιπες δράσεις έχουν δωρεάν είσοδο και συμμετοχή. Θα υπάρχει μόνο κουτί ενίσχυσης.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπείτε στο www.tangoneon.gr/φεστιβάλ για να να δείτε λεπτομέρειες για για την κάθε δράση, να κλείσετε θέση στα μαθήματα καθώς και να αγοράσετε εισιτήρια για την συναυλία των Sexteto Cristal». 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ