''Φωτεινό σημείο'' τα Παραμύθια της Ελπίδας

''Φωτεινό σημείο'' τα Παραμύθια της Ελπίδας

Σκοπός η θετική σκέψη και συναισθήματα στις δύσκολες αυτές ημέρες

Τα Παραμύθια της Ελπίδας είναι μια ανοιχτή κοινότητα όπου ο καθένας μπορεί να μοιραστεί ελεύθερα ένα ή περισσότερα παραμύθια που έχει δημιουργήσει.

Το μοναδικό κριτήριο είναι ότι το παραμύθι θα πρέπει – με τον δικό του τρόπο φυσικά – να μιλάει για την ελπίδα και να δημιουργεί θετικά συναισθήματα στον αναγνώστη.

Η φόρμα, το μέγεθος και το είδος μπορεί να είναι οτιδήποτε. Δεν υπάρχουν στεγανά, ούτε κανόνες. Φαντασία (και αγάπη) μόνο…

Αν ποστάρετε κάτι χρησιμοποιείστε το hashtag: #paramythiaelpidas

Γεια σου, με λένε Ελπίδα!

Τα βράδια μ’ αρέσει να διηγούμαι παραμύθια στον φίλο μου τον άνεμο. Αυτός με τη σειρά του, τα παίρνει στη δροσερή αγκαλιά του και τα μεταφέρει σ’ ολόκληρη τη γη. Μερικές φορές, πάει και τα φυτεύει στα σύννεφα κι αυτά πέφτουν μαζί με τη βροχή πάνω στα κεφάλια των ανυποψίαστων περαστικών. Άλλες φορές πάλι, τρυπώνει στα σπίτια μέσα από ανοιχτά παραθυρόφυλλα, κλειδαρότρυπες και air condition και τα σφυρίζει στα όνειρα των μικρών παιδιών, των τρελών και των γέρων.

Κάθε παραμύθι μου είναι εντελώς διαφορετικό απ’ όλα τ’ άλλα. Κάποια είναι μόνο μια πρόταση, ενώ άλλα ολόκληρες σελίδες. Μερικά είναι γραμμένα σε πρόζα, άλλα είναι θεατρικά κι άλλα γουστόζικα ποιηματάκια. Μα όλα έχουν κάτι κοινό. Είναι φτιαγμένα για να ζεσταίνουν καρδιές και να χαρίζουν χαμόγελα, ώστε να βοηθούν τους ανθρώπους στις δύσκολες ώρες και να τους υπενθυμίζουν ότι – ακόμα κι αν νομίζουν πως έχω χαθεί – εγώ πάντα θα βρίσκομαι κάπου «εκεί έξω» να τους στέλνω τα παραμύθια μου με τον φίλο μου τον άνεμο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ