Γ. Ευαγγελάτος: «ΑΘΩΟΣ-με όλα τα γράμματα κεφαλαία»

Newsroom
Newsroom

Η αληθινή ιστορία που έγινε νουβέλα από τον γνωστό πρόεδρο Πρωτοδικών

" ...ένιωθε θλίψη. Όχι για τον εαυτό του, αλλά για τη Δικαιοσύνη που κρύφθηκε και την Αλήθεια που ταπεινώθηκε....". Είναι το νέο βιβλίο του προέδρου Πρωτοδικών κ. Γιάννη Ευαγγελάτου που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΝΟΜΟΡΑΜΑ Ν.Τ.
Μία νουβέλα εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία με ήρωα τον Σάββα.

"Η Δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και για αυτό δικαιούται να σφάλλει. Όταν όμως ένας αθώος καταδικάζεται και μπαίνει άδικα στη φυλακή, δεν είναι σφάλμα. Είναι έγκλημα! Μια ποινή που σου επιβάλλεται χωρίς να έχεις διαπράξει κανένα έγκλημα, στην ουσία δεν τελειώνει ποτέ. Σε συνοδεύει πάντα, σε ακολουθεί παντού, γίνεται σκιά σου ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει ήλιος. Χάνεις την πίστη σου στη Δικαιοσύνη. Χάνεις την πίστη σου στην ίδια τη ζωή…. Η ιστορία του Σάββα ίσως δεν είναι η μοναδική. Σίγουρα δεν θα είναι, δυστυχώς, η μοναδική. Κι άλλοι αθώοι, κάπου, κάποτε, θα κρίθηκαν ένοχοι, θα καταδικάστηκαν και θα εξέτισαν ή θα εκτίουν ακόμα την ποινή τους στη φυλακή. Ο Σάββας, όμως, δεν ήταν εν αμφιβολία αθώος. Ήταν αθώος με όλα τα γράμματα κεφαλαία…."

Βιβλίο Γιάννης Ευαγγελάτος

Όσοι τον γνωρίζουν, δεν θα μπορούσαν να περιμένουν τίποτε λιγότερο. Δικαστής με υψηλή επιστημονική κατάρτιση αλλά και ενσυναίσθηση.
Με τον πρόεδρο Πρωτοδικών κ. Γιάννη Ευαγγελάτο είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε το 2019 για το βιβλίο του, «Αρματολών Κλεφτών 30 ιστορίες από τα δικαστήρια», με τα έσοδα από τα δικαιώματα του συγγραφέα να διατίθενται στο ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ για την καταπολέμηση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Και αυτή τη φορά όμως τα έσοδα θα διατεθούν για κοινωνικό σκοπό και εν προκειμένω για την στήριξη του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων "Ο Ονήσιμος".
Είναι ένα βιβλίο που αξίζει να πάρετε στα χέρια σας και να το διαβάσετε.

Όπως προαναφέρθηκε, το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΝΟΜΟΡΑΜΑ Ν.Τ. (Ζακύνθου 54 και Καυκάσου, 2102779604-2106126203-6932595050) www.nomorama-nt.gr

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ