Χώνος: Με επιτυχία οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις

Χώνος: Με επιτυχία οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις
Newsroom
Newsroom

Αποτελούν θεσμό για την περιοχή του Μυλοποτάμου

Απόλυτη επιτυχία σημείωσαν οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής που οργάνωσε τις δυο πρώτες ημέρες του Ιουλίου στο Χώνος Μυλοποτάμου ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος» με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

" Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, που αποτελούν πλέον θεσμό για την περιοχή του Μυλοποτάμου και είχαν διακοπεί λόγω των μέτρων για την πανδημία,  ξεκίνησαν την Παρασκευή 1 Ιουλίου  με την χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου με νότες αυθεντικής Κρήτης, καλό φαγητό και ένα γνήσιο κρητικό γλέντι όπου η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης και το συγκρότημα τους δημιούργησαν ένα ταξίδι ήχων, λέξεων και συναισθημάτων και …απογείωσαν το κέφι Χόρεψε ο Κρητικός Χορευτικός Σύλλογος «Τ’ αόρι» του Στέλιου Πατελάρου και της Κατερίνας Ανδρεαδάκη.

Ανοίγοντας τις εκδηλώσεις στην ομιλία της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ζωή Φλουρή τόνισε ότι  «ο πολιτισμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά συνεκτικά υλικά της κοινωνίας. Είναι παιδεία και εκπαίδευση. Είναι γνώση, καλλιέργεια της σκέψης και της ευαισθησίας».  

«Σήμερα, συνέχισε η κ. Φλουρή, οι παραδόσεις είναι αυτές που συγκροτούν την ταυτότητα κάθε λαού, αλλά και κάθε τόπου. Είναι αυτές που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους άλλους, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, που απειλεί τις αξίες και τις πολιτιστικές μας ιδιαιτερότητες.

Στην Κρήτη αλλά και σε αυτή την ορεινή γωνιά του Μυλοποτάμου γεννιόμαστε και μεγαλώνουμε με αυτές τις παραδόσεις. Τιμούμε αυτές τις παραδόσεις. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και της ζωής μας. Και έχουμε υποχρέωση αυτές τις παραδόσεις να τις περάσουμε και στα παιδιά μας» κατέληξε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Σύλλογου των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος» κ.Ζωή Φλουρή.

Χώνος εκδηλώσεις

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 2 Ιουλίου υποδεχθήκαμε στο Χώνος το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη. Ο Χανιώτης καλλιτέχνης  με τους ήχους του βιολιού του μας ταξίδεψε σε ολόκληρη την Κρήτη ενώ χόρεψε ο Λαογραφικός Όμιλος του Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη.

Παράλληλα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής, επεξεργασίας πέτρας, κεραμικής και μινιατούρας από τους Αλκυόνη Φλουρή, Ειρήνη Γεμιστού, Ρεγγίνα Πετούση, Μανώλη Ρουμπάκη και Δημήτρη Μέμο.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και οι αθλητικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν  μικροί και μεγάλοι.

 Τέλος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, στο Χώνος Μυλοποτάμου, με την  ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής, θα γίνουν αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 19:30, όπου θα πραγματοποιηθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θα κορυφωθούν την επόμενη ημέρα Πέμπτη 7 Ιουλίου, στις 07:30 το πρωί, με τη Θεία Λειτουργία".

Χώνος εκδηλώσεις

Χώνος εκδηλώσεις
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ