Ιστορικό ρεκόρ για εμβληματικό άλμπουμ των ABBA

Παραμένει 1.000 εβδομάδες στα βρετανικά charts.

Το εμβληματικό άλμπουμ των κορυφαίων επιτυχιών των ABBA, «ΑΒΒΑ Gold», θα μείνει στην ιστορία, καθώς είναι το πρώτο που παραμένει 1.000 εβδομάδες στα βρετανικά charts.

Το άλμπουμ «ABBA Gold» την τρέχουσα εβδομάδα βρίσκεται στον αριθμό 17, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του. Μάλιστα ανέβηκε έξι θέσεις, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στη θέση 23.

Όπως μετέδωσε το BBC, αυτό σημαίνει ότι το άλμπουμ βρίσκεται στα charts για 19 χρόνια και 12 εβδομάδες, αφού δεν έχει μείνει εκτός, από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, τον Σεπτέμβριο του 1992.

Μέχρι σήμερα, έχουν πωληθεί 5,61 εκατομμύρια αντίτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι το δεύτερο άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών στη χώρα, μετά το «Greatest Hits» των Queen.

«Δεν είναι κακό, για τέσσερις μεγάλης ηλικίας Σουηδούς» δήλωσε ο Μπένι Άντερσον των ABBA στο BBC, μόλις ενημερώθηκε για την είδηση.

Τον Μάιο, ο Μπιορν Ουλβέους είπε ότι οι θαυμαστές μπορούν να αναμένουν νέα μουσική από τους Σουηδούς θρύλους της ποπ φέτος. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον ταινία για το συγκρότημα, παρά την επιτυχία των βιογραφικών φιλμ για τους Queen και τον Έλτον Τζον

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ