Κάννες 2021: Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας για τον Μάρκο Μπελόκιο

Αυτή τη φορά, ο 81χρονος σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ το «Marx Can Wait», ένα απόλυτα προσωπικό ντοκιμαντέρ

Μετά την Τζόντι Φόστερ, η οποία θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της τελετής έναρξης στο Φεστιβάλ Καννών, γνωστοποιήθηκε πως στην τελετή λήξης θα τιμηθεί ο Μάρκο Μπελόκιο, ένας από τους σπουδαίους του ιταλικού σινεμά που είχε βρεθεί πρόσφατα και πάλι στο Φεστιβάλ με τον «Προδότη».

Αυτή τη φορά, ο 81χρονος σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ το «Marx Can Wait», ένα απόλυτα προσωπικό ντοκιμαντέρ που ακολουθεί την ιστορία του αδελφού του, ο οποίος αυτοκτόνησε στα 29 του χρόνια -γεγονός που ο Μπελόκιο δεν ξεπέρασε ποτέ.
 

Προσπαθώντας να κατανοήσει τους λόγους αυτής της πράξης που συγκλόνισε τον ίδιο και την οικογένειά του και που αποτέλεσε πηγή ενοχής αλλά και έμπνευσης, ο δημιουργός εξερευνά τη μνήμη και τη φιγούρα του αδελφού του, που με τον τρόπο της στοιχειώνει πάντα το σινεμά του.

 

Από την πρώτη του ταινία, «Γροθιές στην Τσέπη», μέχρι σήμερα, ο Μάρκο Μπελόκιο παραμένει μια από τις ξεχωριστές φωνές του ευρωπαϊκού σινεμά και, όπως τον περιγράφει ο Τιερί Φρεμό, «ένας σκηνοθέτης, ένας δημιουργός κι ένας ποιητής».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ